Turnaj Židlochovice 19.9. 2015

19. září 2015 pořádal Sokol Židlochovice turnaj v basketbalu. Jednalo se již o druhý ročník tohoto turnaje a zároveň se jednalo také o přebory župy Jana Máchala. Protože basketbalově aktivních oddílů není v župě Jana Máchala dostatek, obdržel pozvánku i tým TJ Sokola Podolí ze župy dr. Jindry Vaníčka. Z Vaníčkovy župy neobdržel pozvánku pouze tým Sokola Podolí, pozvání dostal taktéž Sokol Šlapanice a jejich tým D. Dále byl pozván tým ze Slovácké župy, Sokol Velkobílovičtí Drozdi. Bohužel tým Šlapanice D pozvánku nepřijal a na to pořadatelé zareagovali tak, že na turnaji navíc startovali veteráni ze Židlochovic. Veteráni doplňovali týmy Židlochovice A, Podolí a Velké Bílovice. Sokol Podolí na tomto turnaji chtěl navázat alespoň na loňské umístění, kdy Podolí skončilo na krásném druhém místě. To se Podolí podařilo a na turnaji skončil Sokol Podolí první.

Podolí zahájilo utkání se známým soupeřem Sokolem Velkobílovičtí Drozdi. Bohužel tým Drozdů nebyl kompletní (ve Velkých Bílovicích začalo vinobraní) a muže doplnili mladší hráči, kteří teprve postupně získávají svoje herní dovednosti. Toho Podolí využilo na maximum a od začátku utkání diktovalo tempo hry, i když předvedená hra neodpovídala vůbec standardu, které Podolí dlouhodobě podává. Na všech podolských hráčích bylo vidět, že ještě nezačala sezóna, neboť hráči měli problém se na hřišti „vůbec najít“. Podolí tento zápas vyhrálo v poměru 51 : 29.

Po skončení utkání ihned Podolí nastoupilo proti domácímu celku Židlochovice A. Toto utkání bylo již více o basketbalu. Přeci jen obě mužstva již odehrála první zápas a tempo hry se zrychlilo a také se agresivněji bránilo. I přes mnohem lepší obranu se na útočné polovině více prosazovalo Podolí a postupně si zvyšovalo svůj náskok. Narůstajícímu bodovému náskoku do značné míry přispěl podolský hráč Antonický, který začal řádit na útočné polovině a body připisoval hned po 3. Antonický střílel s vysokou úspěšností, kdy trefil z 9 pokusů 8 tříbodových košů. Na takovou smršť nestačili židlochovičtí reagovat. Domácí postupně zkoušeli měnit obranu, avšak na to jim trojkou vždy odpověděl jiný hráč z Podolí. Po střeleckém koncertu Podolí zvítězilo i ve druhém zápase 30 : 59.

Podolí mělo poté dva zápasy volno. Většina hráčů toho využila a šla se podívat na židlochovické náměstí, kde nakonec všichni hráči skončili v cukrárně. Posledním soupeřem pro podolské hráče byl celek veteránů ze Židlochovic. Jak již trenér a asistent mužů ví, veterány nelze podceňovat z žádného týmu. Obavy trenérů se naštěstí nepotvrdily. Muži z Podolí sice špatně bránili, ale snadno se prosazovali v útoku. Veteráni z Židlochovic i proti Podolí předvedli několik krásných akcí, ovšem to na Podolí nestačilo. V posledním utkání zvítězilo Podolí 32 : 9.

Turnaj měl velice slušnou úroveň a lze ho hodnotit velmi dobře. Po dlouhé době bylo vidět větší nasazení hráčů a jako příprava pro soutěže těchto týmů byl turnaj výborný. Vítězem turnaje se stal TJ Sokol Podolí. Druhé místo obsadil tým Sokola Židlochovice A, třetí skončil Sokol Velkobílovičtí Drozdi a čestné místo obsadili Veterání ze Židlochovic.

Na tomto turnaji za Podolí startoval i Hrabec, který poprvé nakoukl do „velkého“ basketbalu a jeho výkon byl dobrý až překvapivý. Na turnaji dostali všichni hráči dostatek minut, neboť turnaj byl především přípravou na sezónu.


Výsledky:

Židlochovice A - Židlochovice Veteráni 38:24
Podolí - Velké Bílovice 51:29
Židlochovice A - Podolí 30:59
Židlochovice Veteráni - Velké Bílovice 27:34
Židlochovice A - Velké Bílovice 57:26
Podolí - Židlochovice Veteráni 32:9

Pořadí turnaje:

1. TJ Sokol Podolí
2. Sokol Židlochovice A
3. Sokol Velkobílovičtí Drozdi
4. Sokol Židlochovice Veteráni


Střelci Podolí:

Jméno: Židlochovice A: V. Bílovice: Židlochovice V: Celkem: T.H: Trojky:
Antonický R. 26 13 2 41 2 : 2 11
Bartoš P. 1 12 5 18 2 : 1 1
Žondra T. 8 3 0 11 4 : 3  
Kadlčík R. 4 2 2 8    
Rafaj J. 2 2 6 10    
Mertl P. 2 2 2 10    
Kadlčík D. 18 9 16 43 3 : 2 5
Hrabec M. 0 6 0 6 2 : 0  
             


Vloženo 13.10 2015