TJ Sokol Podolí - BK Vyškov 64 : 86

Podolí po sobotním utkání mělo Vyškovu co vracet. Odveta se povedla o hodně více hostů a tak si Vyškov připisuje z víkendové dvojičky plný počet bodů. Podolí se na domácí palubovce trápilo stejně jako ve Vyškově. Špatná obrana v první polovině a mizerný útok rozhodl o jednoznačném vítězství Vyškova.

Podolí se dostalo do vedení jen v první minutě zásluhou Mertla. Ovšem pak v útoku Vyškova zavelel Slouka D., který díky jeho osmi bodům jasně strhl vedení na stranu Vyškova. Domácí špatně bránili a jejich tristní útok opět znamenal jednoznačné vedení Vyškova po první čtvrtině. Vyškov vedl již o 12 bodů.

Špatná obrana domácích gradovala v druhé čtvrtině, kdy domácí "obdrželi" na svoje konto 28 bodů. Sice se domácím dařilo lépe prosazovat v útoku. Vyškov ovšem celou druhou čtvrtinu navyšoval svoje vedení. Domácí se snažili hrát přes pivoty. Ti byli často faulování, ale nízká úspěšnost střelby TH nepřipisovala skóre na domácí straně jak by bylo nutné. O poločase hosté měli již 21 bodové vedení.

Po změně stran se konečně hra trochu vyrovnala. Domácí se těžce prosazovali proti agresivní obraně hostů. Zároveň se přestalo tolik dařit střelcům z Vyškova. Podolí dokonce tuto čtvrtinu vyhrálo a snížilo náskok hostů.

I v poslední čtvrtině si hosté drželi více než 20ti bodový náskok. To jen do šesté minuty, kdy to konečně domácím začalo padat a začali snižovat náskok hostů. Podolí se dostalo už i na rozdíl pouhých 12 bodů. Ale to bylo maximum co domácí předvedli. Po té opět začal úřadovat na hřišti Slouka a upevnil Vyškovu další výhru nad Podolí.

Podolští hráči se nepoučili ze sobotního utkání. Opět sobecká hra usnadnila hostům vítězství. Hráči z Podolí o tomto víkendu ukázali špatnou střelbu a katastrofální obranu. Za 14 dní Podolí odehraje svoje zápasy na palubovkách soupeřů, v sobotu zamíří do Znojma a v neděli sehraje utkání s Hodonínem.

Čtvrtiny: (9:21), (19:28), (20:16), (16:21).

Foto:
Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 4   5  
Antonický R. 0   0  
Bartoš P. 20   4 4
Žondra T. 12 18 : 8 1  
Kadlčík R. 2   5  
Rafaj J. 15 9 : 6 2 1
Trefil V. 2   1  
Mertl P. 5 4 : 3 3  
Kadlčík D. 0   5  
Sitte D. 4   2  
         


Vloženo 19.1 2016


BK Vyškov - TJ Sokol Podolí 71 : 90

Po vánočních svátcích opět vyrazili hráči Sokola Podolí do boje o další body. Bohužel Podolí narazilo, tradiční soupeř z Vyškova Podolí jasně ukázal kdo je na domácí palubovce. Podolí jasně podlehlo Vyškovu.

Podolí nezačalo špatně. Přes nervózní úvodní minuty se Podolí dostalo 2x do vedení. To bylo ovšem vše na co se hosté zmohli. Vyškov začal využívat své výškové převahy, agresivní obrany, se kterou se hostující jen těžce srovnávali. Podolí rovněž nebránilo dobře. Podolští hráči díky sobeckému pojetí značně usnadnilo Vyškovu cestu za vítězstvím. Po první čtvrtině Vyškov již vedlo o 12 bodů.

Podolí příliš velký odpor nekladlo ani v druhém dějství. Hra se částečně vyrovnala, ale stále vyškovští diktovali tempo hry. Podolí se stále trápilo jak na útočné tak na obrané polovině hřiště. Vyškov v poločase měl pohodlný 17ti bodový náskok.

Po změně stran se toho na průběhu zápasu příliš nezměnilo. Vyškov ze zápasu začal postupně dělat exhibici, podoláci byli čím dál více otrávení a na jejich pohledech byla vidět marnost. Nikomu z hostů se již s výsledkem nechtělo nic dělat. Vyškov pohodlně hlídal svoje bezpečné vedení. Basketbal ovšem pohledný nebyl, až na pár akcí toho k vidění na hřišti příliš nebylo.

V poslední čtvrtině se Podolí podařilo mírně korigovat výsledek. Korekci výsledku povolila hostům hra domácích, kteří již nebyli tolik koncentrovaní v obraně a v útoku.

Podolí zaslouženě prohrálo, díky špatné obraně a sobecké hře. Po Vánocích vypadá, že všichni hráči v Podolí zapomněli jak se hraje basketbal a nenavázali na výborný vstup do sezóny. V neděli čekala tyto dva mančafty odveta.

Čtvrtiny: (20:8), (23:18), (24:20), (13:18).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 6   1 2
Antonický R. 10 2 : 2 2 2
Bartoš P. 8 3 : 3 2 1
Žondra T. 7 3 : 0 3 1
Kadlčík R. 2   2  
Rafaj J. 12 7 : 2 4 2
Trefil V. 2 2 : 0 1  
Mertl P. 8 2 : 2 4  
Kadlčík D. 2   1  
Sitte D. 7 4 : 3 3  
         


Vloženo 19.1 2016