TJ Sokol Podolí - Slavia Kroměříž B 86 : 85 pp

Ve vzájemném měření sil bylo i tentokráte Podolí šťastnějším týmem. Podolí zvítězilo v dramatickém utkání po prodloužení jak jen nejtěsněji mohlo. Díky klidné ruce Rafaje si Podolí připsalo dva body do tabulky OPII. Právě J. Rafaj rozhodl o vítězství domácích trestnými hody. P. Pražák možnost zvýšení výhry 2x trestnými hody odmítl.

Podolí nezačalo vůbec dobře. Rychlí hráči Kroměříže dělali domácím problémy zejména v obraně. Domácí nevyužívali všechny možnosti ke skórování, zejména trestné hody. V první čtvrtině si Kroměříž vybudovala sedmi bodový náskok.

Na problémy s obranou zareagovalo Podolí přechodem z osobní obrany do zónové. Tato změna ovšem znamenala spoustu nepřesností na obou stranách. Podolí se během prvních čtyř minut podařilo stáhnout náskok Kroměříže až na 1 bod. Domácí nedarovali Kroměříži ani kousek místa na hřišti. Výsledkem bylo spoustu faulů. Jednou podolská zóna zaspala a to ihned potrestal Šibor úspěšnou střelou za tři body. O poločase stále vedla Kroměříž již jen o 3 body.

Po změně stran ihned Rafaj srovnal trojkou a skóre bylo vyrovnané. Bohužel na to hosté odpověděli dvěma trojkami a stále si nesli mírné vedení. Vedení Kroměříži vydrželo jen do páté minuty třetí čtvrtiny. To se domácí dostali do jednobodového vedení. Po zbytek čtvrtiny se domácí s hosty přetahovali o těsné vedení. Po konci třetí již vedlo Podolí o dva body.

Ve čtvrté čtvrtině se domácí rychle uvedli trojkou, což znamenalo již 5 bodový náskok. Ovšem hosté se jen tak nevzdali. Díky šňůře 6:0 se z domácích stal tým prohrávající. Následovalo přetahování o vedení. Za Podolí se střelecky začal prosazovat Bartoš, kterého doplňoval Žondra a Rafaj. V dramatické koncovce se dostali do výhody hosté. Bartoš vzal poslední nájezd na sebe a koš proměnil. Tímto košem poslal Bartoš oba celky do prodloužení.

V prodloužení na palubovce dominovali obrany. Střed zóny dobře bránil P. Pražák, který makal na plné obrátky. Útok Podolí táhl především Rafaj. Podolí se dostalo do tří bodového vedení. Pak opět nedošlo k úplné rotaci hráčů v obraně a kroměřížský Daniel hned srovnal trojkou. Střelba následovala nájezdy s fauly. Na obou stranách byli hráč z TH úspěšní jen z poloviny. Po té se nepodařilo domácím uhlídat kapitána Kroměříže Vybírala, který dal trojku. Naštěstí za Podolí kontroloval situaci Bartoš, který dal nájezd s faulem a trestný hod proměnil. Následně byl faulován P. Pražák, který bohužel trestný hod nedal ani jeden. Podaný z Kroměříže ale po faulu jeden trestný hod dal. Podolí prohrávalo o bod. Následně trestné hody střílel domácí Žondra, který byl neomylný. Stejně neomylný byl kroměřížský Otýpka. Podolí stále prohrávalo o bod. Kapitán Podolí Rafaj vzal další útočnou akci na sebe. Byl faulován a jako správný kapitán proměnil oba trestné hody a tím rozhodl u vítězi utkání. Do konce zápasu zbývalo již jen pár vteřin. Kroměříž se ještě snažila o zvrat. Faulovaly P.Pražáka, ale až v poslední vteřině. Bohužel Pražák nedal ani jeden TH. To ovšem nic nezměnilo na tom, že šťastnější tým byl domácí. Podolí po velké bitvě porazilo nejtěsněji Kroměříž.

Čtvrtiny: (18:25), (14:10), (28:23), (15:17).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 2   0  
Trefil V. 2   3  
Antonický R. 9 1 : 0 3 1
Bartoš P. 18 7 : 5 3 1
Žondra T. 16 8 : 4 3  
Kadlčík R. 2 2 : 0 3  
Rafaj J. 24 15 : 13 4 1
Mertl P. 8 4 : 4 5  
Pražák P. 1 6 : 1 4  
Kadlčík D. 4   1  
Sitte D. 0   0  
         


Vloženo 5.4 2016


Slavia Kroměříž B - TJ Sokol Podolí 64 : 70

Nečekanou výhru si odvezlo Podolí z Kroměříže. V nepřátelské atmosféře nakonec hosté uhájili svoje vedení. V druhém poločase domácí dostávali Podolí často do problémů, díky velice agresivní obraně hraničící s fauly. Naštěstí se Podolí podařilo dovést utkání k vítěznému konci. Celkem dobře zahráli mladí hráči, kteří ukázali svoje možnosti.

Podolí dobře zahájilo svoje utkání. Tým Kroměříže se opět pozměnil oproti loňsku. Tým domácích doplnili tři hráči pendlující, kteří dělali hostům největší potíže. V první čtvrtině Podolí výborně zahrálo a vytvořilo si nečekaně devíti bodový náskok.

Podolí pokračovalo ve stejném stylu hry i v další čtvrtině. O poločasu vedli překvapivě hosté a to dokonce o 18! bodů.

Třetí čtvrtinu převzali otěže nad vývojem zápasu domácí. Začali lépe bránit, Podolí se pak jen těžce prosazovalo na útočné polovině. Rozhodčí pustili velice agresivní hru, kdy téměř nepískali fauly při rozehrávce. Spoustu zákroků bylo sporných. Naštěstí hostující hráči neztráceli příliš často míče. V takto nátlakové hře se podařilo Kroměříži stáhnout náskok Podolí na 9 bodů.

V závěrečné čtvrtině se podařilo podolákům ještě zabrat. Úvodní tři minuty vyhráli 10:2. Všichni si mysleli, že je o vítězi rozhodnuto. Domácí se ovšem nevzdali. Díky 2-ma trojkám se rychle vrátili do hry. Podolí nastaly velké problémy na útočné straně. Asi 4 minuty hosté na útočné straně přihrávali míče domácím, kteří tyto chyby úspěšně trestali. Domácí díky sérii 11:0 se dostali na rozdíl pouhých 4 bodů. Naštěstí pro hosty konec utkání bodově pojistil jako správný kapitán Rafaj. Díky jeho šestkám 4:3 pojistil vítězství Sokola Podolí.

Čtvrtiny: (11:20), (10:19), (23:14), (20:17).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Antonický R. 15 2 : 1 4 2
Žondra T. 9 4 : 3 1  
Kadlčík R. 2   3  
Rafaj J. 14 8 : 5 4 1
Mertl P. 6   4  
Kadlčík D. 13   2 1
Hrabec M. 7 6 : 3 2  
Sitte D. 4   0  
         


Vloženo 13.12 2015