TJ Sokol Podolí - ASK Blansko 60 : 97

Podolí stále basketbalově tápe. S Blanskem domácí udrželi tempo jen 12 minut. Po té domácí začali ztrácet v útoku. Mizerná obrana Podolí dovolila soupeři téměř pokořit 100 bodovou hranici. Podolí si připisuje opět další debakl i na vlastní palubovce.

Podolí o d začátku nestačilo rychlostí na hráče Blanska. V obraně často domácí hráči používali fauly, čehož blanenští hráči příliš nevyužívali. Přes veškerou snahu domácích se Blansko dostalo po první čtvrtině do nejtěsnějšího vedení.

V druhé čtvrtině zkoušelo Podolí vnést do hry nějakou změnu. Přechod z obrany osobní na zónovou se příliš nepovedl. Domácí ještě sice stačili tři minuty bránit hosty, ovšem potom nastal úplný kolaps v obraně. Hosté si dělali již co chtěli, minimální komunikace obránců to Blansko usnadnila. v útoku se již přestalo dařit střelecky domácím. Blansko o vítězi utkání prakticky rozhodlo v druhé čtvrtině, kdy vstřelili 26 bodů vůči 8 bodům domácích.

Po změně stran se toho na hřišti příliš nezměnilo. Špatná obrana domácích povolila vstřelit hostům opět více než 20 bodů. Podolí se sice mírně zlepšilo na útočné polovině, ale stále rychlejší hosty se nedařilo brzdit jinak než fauly.

V poslední čtvrtině Podolí dostalo další přísun bodů. Tímto utkání si Podolí připsalo další prohru s velkým rozdílem.

Další utkání odehraje Podolí v Černovicích. Nejprve odehraje souboj s týmem SKB Brno Černovice, a v neděli na stejné palubovce bude Podolí bojovat s týmem Šlapanic C.

Čtvrtiny: (18:19), (8:26), (19:25), (15:27).

Foto:
Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 0   2  
Trefil V. 1 2 : 1 1  
Antonický R. 3   2  
Bartoš P. 4   4  
Žondra T. 3 2 : 1 4  
Rafaj J. 22 11 : 6 4 1
Pražák M. 0   1  
Mertl P. 3 2 : 1 4  
Pražák P. 4 2 : 0 4  
Kadlčík D. 8   2 2
Hrabec M. 0   0  
Sitte D. 10 1 : 0 1  
         


Vloženo 19.2 2016


ASK Blansko - TJ Sokol Podolí 79 : 65

V loňské sezóně se podařilo Podolí dvakrát pokořit tohoto soupeře. Letos ovšem domácí zahráli dobře a zaslouženě zvítězili. Podolí se sice bojovností dostalo ze stavu, kdy prohrávalo o 20 bodů do dvou bodového vedení. To bylo ovšem maximum co hosté předvedli a připisují si první letošní prohru.

Podolí sice nezačalo úplně dobře, ale i přesto v první čtvrtině drželo krok s domácími. Domácí celkem slušně bránili a Podolí se prosazovalo hůře, avšak díky slušné úspěšnosti za tři body hosté prohráli první čtvrtinu pouze o dva body.

Domácí excelentně vstoupili do druhé čtvrtiny. Díky košům s fauly si rychle vybudovali 16ti bodové vedení. Podolí se snažilo, jenže dobře hrající domácí rozebíralo obranu podolských hráčů jak jen chtěli. Hosté naštěstí poslední dvě minuty začali lépe bránit a prosazovat se v útoku. Díky tomu se podařilo zkorigovat výsledek na poločasový rozdíl 11ti bodů.

Po změně stran se u hostů změnila i obrana. Vše vypadalo dobře, domácí si museli brát timeout, aby si řekli co proti zóně hostí hrát. Podolí bylo opět podporováno dobrou střelbou za tři body. Postupně náskok domácích klesal. Podolí se dokonce dostalo ze stavu -20 na + 2. Až do chvíle ztráty koncentrace podoslkých v obraně. Nechali několikrát vystřelit blanenského Charváta, který se za tři 2x nemýlil. Tento okamžik rozhodl o vývoji zápasu. Od těchto volných proměněných střel Podolí stále dotahovalo.

Bohužel dotažení náskoku stálo podolské hráče spoustu sil. Díky tomu postupně domácí začali navyšovat svoje vedení a diktovat tempo hry. Podolští se sice ještě snažili o zvrat, ale už se nepřiblížili na více než tři body.

Po výborném bojovném výkonu z konce druhé a třetí čtvrtiny se nepodařilo Podolí dovést utkání k vítězství. Ovšem musím konstatovat že tým Blanska byl o něco lepší než Podolí a zaslouženě vyhrál.

Čtvrtiny: (16:14), (23:14), (14:19), (26:18).

Foto:
Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 3   3 1
Antonický R. 6 2 : 1 4 1
Žondra T. 6 4 : 2 5  
Kadlčík R. 2   3  
Rafaj J. 19 5 : 1 2 2
Trefil V. ml 3 4 : 1 5  
Mertl P. 4   3  
Kadlčík D. 18   4 4
Sitte D. 7 2 : 1 3  
         


Vloženo 30.10 2015