Sokol Šlapanice C - TJ Sokol Podolí 95 : 81

Stále trápící se Podolí v obraně dovolilo Šlapanicím C vstřelit téměř 100 bodů. V utkání na obou stranách dominovala spíše ofenzíva před defenzívou. Šlapanice zaslouženě zvítězili díky rychlosti a lépe pohyblivým pivotům.

Podolí nezachytilo začátek utkání. Špatná obrana podolských hráčů umožňovala jednoduše skórovat domácímu celku. Šlapanice si během úvodní desetiminutovky podařilo vybudovat již 10ti bodové vedení.

V průběhu druhé čtrvtiny se toho na stylu hry obou týmů příliš nezměnilo. Obecně v tomto utkání padlo hodně bodů, ať na straně domácích nebo na straně hostů. O poločase to vypadlo, že Podolí dostane opět sto bodů.

V druhé půli se střelecky zvedl Bartoš, jenž držel ofensivu Podolí. Podolí mírně zlepšilo svoji obranu, ale hlavně ofensivu. Stále šlapaničtí hráči přehrávali hosty na nohou.

Šlapanice poslední čtvrtinu lehce vypustili a povolili hostů mírně korigovat výsledek. Šlapanice v tomto utkání zaslouženě zvítězili.

Hráči Podolí se musí více soustředit na obranu a výpomoc v obraně. Další utkání odehraje Podolí na vlastní palubovce v sobotu 12.3 2016 proti celku Uherského Brodu a v neděli 13.2 2016 bude Podolí hostit tým z Kroměříže. Uvidíme jestli se domácím podaří zlepšit obranu a v posledních dvou domácích zápasech ukázat, že v Podolí basketbal stále umíme hrát, ne jako předvedené výkony po Vánocích.

Čtvrtiny: (25:15), (26:19), (26:23), (18:24).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Trefil V. 3 2 : 1 2  
Antonický R. 0   0  
Bartoš P. 32 8 : 3 2 7
Žondra T. 13 10 : 5 2  
Rafaj J. 10 9 : 6 4  
Mertl P. 2   4  
Kadlčík D. 13   1 1
Hlaváček P. 0   0  
Sitte D. 8   2  
         


Vloženo 3.3 2016


TJ Sokol Podolí - Sokol Šlapanice C 84 : 69

Velice zajímavé utkání bylo k vidění sobotní podvečer na sokolovně v Podolí. V sokolovně byl vidět pěkný basketbal se šťastnějším koncem pro domácí Sokol Podolí. Podolí díky zlepšené obraně ve třetí a čtvrté čtvrtině postupně navyšovalo svoje vedení až k vítězství. Šlapanicím v druhé půli odešla střelba, a proti obraně podolských hráčů se jen těžko prosazovali. Podolí po pěkném zápasu zaslouženě vyhrálo.

Toto utkání bylo dlouho vyrovnané, hrálo se s velkým nasazením. Podolí začalo dobře hlavně díky Kadlčíkovi D., Rafajovi a Žondrovi. Tito hráči měli velký podíl na vítězství. Šlapanice agresivně bránili a některým hráčů z podolí to samozřejmě dělalo problémy. I přesto byla první čtvrtina vyrovnaná, nikdo se nedostal do výraznějšího vedení. Po první čtvrtině na ukazateli skóre svítil vyrovnaný stav.

Podobný průběh měla i druhá čtvrtina. I když zprvu to vypadalo, že se podaří hostům zlomit odpor domácích a převzít otěže nad průběhem. Ovšem domácí se nenechali a bojovným výkonem a dobrou střelbou za 3 body strhli vedení na svoji stranu. O poločase Podolí vedlo o 2 body.

Po změně stran na hřiště nastoupila jakoby úplně nová pětka, hlavně v obraně. Podolí se hlavně díky Pražákovi P. podařilo ubránit nájezdy do koše a šlapaničtí mladíci se jen těžko prosazovali z velké a střední vzdálenosti. Díky dobré obraně si domácí vybojovali snadné koše, to vše díky rychlím protiútokům. Ovšem ani tady to nestačilo na nějaké výrazné vedení domácích.

V poslední čtvrtině domácí pokračovali v solidní obraně. Na to již Šlapanice jen těžko reagovali a domácí postupně začali přehrávat favority tohoto zápasu. Šlapaničtí hráči si přestali toliko věřit při střelbě, a nasazení v obraně také polevilo. Vypadalo jakoby hostům docházeli síly. Toho naplno využilo Podolí, kdy v v prostřední části poslední čtvrtiny si díky šňůře 12:0 vypracovali již dostatečný náskok. Podolí hrálo až do konce v silné sestavě, aby neumožnili ani malou naději hostům na zvrat v průběhu zápasu.

Stinnou stránkou zápasu bylo zranění Trefila ml., který má něco s kolenem. Podolí zaslouženě vybojovalo třetí domácí vítězství v sezóně.

Čtvrtiny: (22:22), (20:18), (15:14), (27:15).

Foto:
Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 3   1 1
Antonický R. 6   1 2
Žondra T. 14 5 : 2 4  
Kadlčík R. 5 2 : 1 1  
Rafaj J. 19 9 : 5 4 1
Trefil V. ml. 2   1  
Mertl P. 2   4  
Pražák P. 6 2 : 0 3  
Kadlčík D. 27 2 : 1 2 4
Sitte D. 0   0  
         


Vloženo 13.11 2015