TJ Znojmo - TJ Sokol Podolí 83 : 77

Podolí se nepodařilo navázat na dobrý výsledek z domácího zápasu. Znojmo po celé utkání vedlo a jejich vedení vydželo i do závěrečného hvizdu. Podolí díky vlastním chybám se připravilo o vítězství. Znojmo si zaslouženě připisuje dva body.

Podolí nezačalo dobře. Sice v úvodu se dostalo do vedení, ake ne na dlouho. Znojmo se zlepšilo na obou stranách hřiště. Podolí mělo problémy hlavně v obraně. Sobecké pojetí hry na útočné polovině, minumum pohybu hráčů bez míče usnadnilo domácím si vybudovat desti bodový náskok v průběhu druhé čtvrtiny.

Po změně stran se hosté trochu probrali a srovnali hru. Do poslední čtvrtiny Znojmo vstupovalo jen s jedno bodovým náskokem.

V závěrečné čtvrtině se hra přelívala ze strany na stranu. Podolí se dokonce dostalo do nejtěsnějšího vedení. Domácí podolským hráčům i dali šanci si vybudovat větší náskok, ale hosté tyto šance nevyužili. Když mělo Podolí skórovat, tak neskórovalo a jak to tak bývá, nedáš dostaneš. Domácí vždy když potřebovali dát koš tak jej proměnili. V závěru se ještě trochu taktizovalo, ale díky vlastním chybám se Podolí připravilo o vítězství v tomto zápase.

Čtvrtiny: (18:17), (26:17), (16:25), (23:18).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 2   1  
Antonický R. 7 3 : 1 3  
Bartoš P. 13 3 : 3 4 2
Žondra T. 11 3 : 1 5  
Kadlčík R. 0   3  
Rafaj J. 17 2 : 2 3 3
Trefil V. 3 5 : 1 3  
Mertl P. 0   4  
Kadlčík D. 16   2 2
Hrabec M. 0   2  
Sitte D. 8   1  
         


Vloženo 19.10 2015


TJ Sokol Podolí - TJ Znojmo 87 : 58

Nedělní utkání Podolí hrálo proti celku, jenž sestoupil z vyšší souteže. To samo o sobě neslo lehké obavy z výsledku. Domácí předvedli kombinační hru s několika pěknými akcemi, které ocenili zejména diváci. Podolí i na podruhé vyhrálo domácí zápas a připisuje si do tabulky druhé vítězství po 2 kolech soutěžě OPII.

Naštěstí domácí zachytili vstup do zápasu, ne jako v sobotním zápas s Hodonínem. Sice hosté šli do vedení, ale postupně podolští hráči přebrali otěže nad vývojem zápasu a postupně si budovali vedení. Znojmo patrně bylo zaskočeno menšími rozměry hřiště a zónovou obranou domácích.

I v druhé čtvrtině mělo Podolí navrch. Díky slušné obraně domácí nutili hosty ztrácet míče, což je psychycky sráželo. Podolí hrálo v klidu kombinační basketbal. Postupně dostali všichni hráči z lavičky prostor, aby se rozehráli. Včetně podolských Juniorů, kteří se teprve rozkoukávají v mužském basketbalu. I druhou čtvrtinu Podolí vyrhálo.

Ve třetí čtvrtině Podolí pokračovalo ve stejném standardu jako v první polovině zápasu. Ovšem už se začali objevovat náznaky flinkání útoku za účelem divácky zatraktivnit basketbal. Ovšem slušná obrana to domácím trochu povolovala.

V poslední čtvrtině dostali mladí hráči více prostoru na úkor základní sestavy. Trenér domácích zkoušel i různé kombinace hráčů. Hra domácíh již nebyla tak "pěkná". Podolí i přes tyto snahy mladých udrželo solidní náskok a připsalo si druhé vítězství v letošní sezóně.

O víkendu se Podolí nevídaně dařilo. Na hřišti dostali hráči začínající koketovat s mužským basketbalem. Někteří se jevili lépe, jiní byli trochu zaskočení stylem hry. Myslím, že i tak jsou dobrou vyhlídkou do budoucna pro doplnění kádru mužů. Překvapením pro mě byl Vojta Trefil, který přišel na sobotní utkání a pod košem dost pomohl. Také naši "pivoti" hráli s daleko větší chutí a agresivitou. Je pravdou, že oba tými proti kterým Podolí hrálo neměli typické pivoty. Uvidíme jak si poradí Sokol Podolí v dalším kole na palubovce Blanska, které oproti loňsku posílilo. V neděli Podolí poměří síly s týmem Tišnova.

Čtvrtiny: (24:13), (23:15), (21:10), (19:20).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Hlaváček P. 4 2 : 2 3  
Svoboda J. 0   2  
Antonický R. 26 5 : 4 3 4
Žondra T. 11 6 : 3 1  
Kadlčík R. 6   4  
Rafaj J. 12   4 2
Mertl P. 6   1  
Pražák P. 2 2 : 2 1  
Kadlčík D. 14 2 : 2 1  
Hrabec M. 0   1  
Sitte D. 6   1  
         


Vloženo 19.10 2015