Sokol Šlapanice B - TJ Sokol Podolí 74 : 53

Poslední letošní utkání odehrálo Podolí s tradičním soupeřem ze Šlapanic. Šlapanice B na domácí palubovce nenechali nic náhodě a hlavně díky třetí čtvrtině zaslouženě zvítězili. Z podolského týmu se dobře předvedli mladší hráči, kteří chvíli dělali domácím problémy. Po posledním zápase Podolí končí na 7. místě soutěže OP II. Se stejným počtem bodů v tabulce vystupují ještě celky Hodonína a Znojma. Hodonín díky lepším vzájemným utkání je před Podolí na šestém místě.

Podolí nezačalo vůbec špatně. Slušná obrana a dobrá střelba z perimetru dostala Podolí do vedení v zápase. Šlapanice ovšem postupně zlepšovali obranu a začali se více prosazovat i na útočné polovině. Nakonec Šlapanice vyhráli první čtvrtinu o 3 body.

V druhé čtvrtině dostali za Podolí dostali šanci mladí hráči ukázat co umějí. Myslím, že všechny překvapili. Nejmladší možná sestava podoláků ve složení Kadlčík R., Kadlčík D., Hrabec M., Sitte D., Hlaváček P. bojovností v obraně strhli vedení na svoji stranu. Dokonce si tito hráči vybudovali 10ti bodové vedení. Šlapanice toto nečekali. Postupně docházeli ale mladým síly a Šlapanice se vrátily do hry. Podolí prostřídalo, ale ani to nic nezměnilo na tom, že domácí díky sérii 11:0 přelili vedení na svoji stranu.

Po změně stran nastala velká změna na hřišti. Šlapanice zahájili nápor a díky sérii 15:0 prakticky rozhodli o vítězi utkání. Podolí nemohlo zónou ubránit žádné hráče domácích. Proto následoval timeout a změna obrany, které také moc nepomohla. I když se obrana zlepšilo, nebyl nikdo z podoláků schopen skórovat. Šlapanice třetí část hry vyhráli v poměru 23:7.

V poslední čtvrtině se hrálo stále s velkým nasazením na obou stranách. Hra se přelévala ze strany na stranu, ovšem stále více navrch měli dobře hrající Šlapanice.

Podolí podlehlo v posledním zápase celku Šlapanice B, hlavně díky velmi špatné třetí čtvrtině. I tak Podolí má za sebou celkem úspěšnou sezónu. Podolí má na kontě sedm výher z 18 ti zápasů. Počtem výher hráči vyrovnali sezónu 2010/2011 jenže v tomto ročníku OP II se odehrálo 22 utkání. Po opětovném vstupu do soutěže OPII je to asi nejlepší historický výsledek. Uvidíme, jak si tým Sokola Podolí povede v dalším ročníku soutěže OPII.

Čtvrtiny: (19:16), (13:15), (23:7), (19:15).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Hlaváček P. 5 2 : 1 2  
Antonický R. 10 1 : 0 1 2
Bartoš P. 11 2 : 0 2 1
Žondra T. 7 6 : 3 4  
Kadlčík R. 5 4 : 3 3  
Rafaj J. 4 7 : 4 2  
Pražák M. 0   3  
Mertl P. 0   2  
Kadlčík D. 3   2 1
Hrabec M. 6 5 : 0 2  
Sitte D. 2   1  
         


Vloženo 12.4 2016


TJ Sokol Podolí - Sokol Šlapanice B 77 : 76

Nečekané vítězství si připsali na svoji stranu domácí. Po dvou sezónách se Podolí podařilo pokořit tohoto rivala. Podolí v neúplné sestavě těsně přehráli Šlapanice, které také nepřijeli kompletní. Domácí diváci se museli až do konce utkání bát o výsledek. Střelci Šlapanic v posledních minutách dali několik trojek a málem se jim podařilo strhnout vítězství na stranu Šlapanic. Po vydřeném vítězství si Podolí před koncem roku drží lichotivou bilanci 5 vítězství a tří porážek drží ve středu tabulky. Sice v tabulce je v současném dnu na 5 místě, ale další tři týmy se stejným počtem bodů. Podolí je na pátém místě díky horší bilanci skóre.

Celé utkání bylo hodně vyrovnané. Šlapanice přijeli jen v sedmi se zraněným kapitánem. Podolí od začátku mělo problémy s obranou hostů. Od začátku to vypadalo jako střelecká soutěž. V první čtvrtině oba týmy dali po třech trojkách. Po první čtvrtině bylo skóre vyrovnané.

Do poločasu se podařilo domácím vytvořit tříbodový náskok. Po změně obrany mělo Podolí pořád problémy s ubráněním šlapanických střelců.

Po změně stran se hra příliš nezměnila. Podolí se stále nedařilo bránit střelce Šlapanic. Díky čtyřem trojkám Šlapanice převzali vedení v tomto zápase.

Domácí se nezalekli. V poslední čtvrtině domácí zabrali a během úvodních minut poslední čtvrtiny rychle Šlapanice dotáhli a dostali se do vedení. Šlapanice měli problém se prosadit z těsné blízkosti koše. Podolí se také začalo trápit v útoku. Šlapanice se hlavně prosazovali z velké vzdálenosti. Podolí si v průběhu čtvrtiny vytvořilo 7-mi bodové vedení. Na to reagovali šlapaničtí smrští trojek. Za poslední 3 minuty hry dali Šlapanice 3 trojky a rychle náskok stahovali. V poslední minutě se dokonce hosté dostali do vedení. Naštěstí skórování na sebe vzal Rafaj, který dal 2 šestky a přelil vedení opět na stranu domácích. Šlapanice se ještě snažili, naštěstí pro domácí neúspěšně. V posledních vteřinách zápasu měl Rafaj na ruce další dvě šestky, které ale neproměnil. V dramatickém závěru Podolí vybojovalo nejtěsnější vítězství.

Výborně vyšel zápas mladému hráči Davidovi Sitte, který zaslouží pochvalu. Je vidět, že z něj čase také vyroste dobrý střelec. Pivoti Podolí na sobě také pracují a v utkání je to znát. Stinnou stránkou zápasu byli opět trestné hody. S úspěšností 47% to není v takto těsném utkání na domácí palubovce dobrá vizitka.

Další utkání odehraje Podolí dvojičku s Vyškovem až po Novém Roce, 16.1 bude Podolí bojovat o vítězstvíve Vyškově a v neděli se o další body poperou oba týmy na palobovce Podolí.

Čtvrtiny: (23:23), (18:15), (14:20), (22:18).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 2   1  
Trefil V. 0   2  
Žondra T. 11 4 : 3 4  
Rafaj J. 15 7 : 4 4 1
Mertl P. 10 4 : 2 4  
Pražák P. 4   3  
Kadlčík D. 11 3 : 1 0 2
Hrabec M. 3 2 : 1 1  
Sitte D. 21 3 : 0 0 3
         


Vloženo 13.12 2015