TJ Sokol Podolí - SKB Zlín 89 : 93 pp

K sobotnímu předposlednímu utkání na palubovce Podolí dorazil první celek soutěže. Příliš nadějí se do domácích nevkládalo. Domácí ovšem bojovnou hrou první celek potrápili a proháli až v prodloužení, kdy domácím již došel dech. Zajímavé utkání bylo sice plné nepřesností (z obou stran), ale domácí díky velkému nasazení v obraně drželi vyrovnanou partii s prvním celkem soutěže.

První čtvrtina byla pohledu domácích výborná. Domácí již od úvodu utkání vedli. Zlínští hráči se nestačilo skoro rozkoukat a již v osmé minutě prohrávali o sedm bodů. Velké nasazení domácích na obrané polovině nutilo zlínské hráče k chybám. Domácí tyto chyby trestali rychlými protiútoky, které netradičně dobře řešili a skórovali. Velkou slabinou byli opět trestné hody. Domácí jich neproměnili sedm jen za první čtvrtinu. Domácí celek hnala dopředu i velká divácká kulisa, která byla na takovýto styl hry zvyklá z minulých let. Po první čtvrtině Podolí vedlo 20:13.

I v úvodu druhé čtvrtiny se Podolí velmi snažilo. Domácí svoje vedení navýšili až na 12 bodů. Na to již reagoval Zlín. Začal proměňovat svoje šance a střelecky se konečně prosadili i střelci, kteří se do té doby nebyli příliš schopni se prosadit, proti zónové obraně domácích. Sérii 7:0 pro Zlín kontroloval trenér domácích timeoutem. Domácí se lehce probudili než přišla další sprcha od hostů, tentokráte 11:0. Na tu to šňůru reagovali domácí šňůrou 8:0 díky R. Antonickému a J. Rafajovi. Na konci prvního poločasu nečekaně domácí vyhrávali 47:35.

Po změně stran se domácí přestali tolik koncentrovat na obranu. Povolili střelcům snadnější střeli, kteří se „chytili“ a pak je bylo již těžké bránit. Dír v obraně nejvíce využíval zlínský Holátko. Podolí se i hůře prosazovalo neútočné polovině. Zlín během sedmi minut stáhl náskok domácích a dostal se i do vedení. Podolí se pak podařilo několikrát prosadit na útočné polovině a začala přetahovaná o vedení. Domácí do konce třetí čtvrtiny vedli o 2 body.

Ve čtvrté čtvrtině výborně zahájil Bartoš ofenzívu. Podolí již vedlo o sedm bodů. Následoval boj o každý centimetr na hřišti. Podolí stále mírně vedlo. Bohužel pro domácí se podařilo hostům do klaksonu ve čtvrté čtvrtině vyrovnat, domácí se již na odpověď nezmohli. Po čtyřech čtvrtinách bylo skóre 81:81. Následovalo pěti minutové prodloužení.

Prodloužení střelecky táhl do té doby nevýrazný Žondra a díky jeho šesti bodům se Podolí dostalo do vedení. Pak se podařilo Zlínu vstřelit dvě trojky, proměnit trestné hody a o vítězi již bylo rozhodnuto. Podolí se na další odpor již nezmohlo. Domácí musí litovat 16ti neproměněných trestných hodů.

Čtvrtiny: (20:13), (27:22), (18:28), (16:18), (8:12).

V utkání zahráli nadstandardně všichni hráči. Výborně zahrál zlepšující se Kadlčík, který by měl na takového výkony navazovat další. Podolí po dlouhé době hrálo opět basketbal, i když nutno podotknout, že domácím to Zlín ulehčoval laxním přístupem ke hře, neproměňoval vyložené šance a ztrácel zbytečně míče.


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Horák 0   3  
Antonický R. 25 3 : 2 3 + T 5
Bartoš 36 8 : 3 4 5
Žondra 11 6 : 1 4  
Rafaj 6 8 : 4 4  
Svoboda P. 5 2 : 1 2  
Mertl 2   5  
Hanáček 0   2  


Vloženo 24.13 2014


SKB Zlín - TJ Sokol Podolí 81 : 51

V nedělním utkání Podolí odehrálo slušné tři čtvrtiny. Díky obrovským chybám v poslední čtvrtině a ztrátě koncetrace hostů se podařilo domácím "naložit" třicetibodový příděl. Díky nepřesnostem domácích byl rozdíl pouze 30 ti bodový.

Již při rozcvičování bylo jisté kdo bude favoritem tohoto utkání. "Našlapaný" tým Zlína naštěstí pro Podolí neproměňoval vyložené šance a tak umožnil Podolí držet krok 28 minut. Úvod patřil domácím. V první minutě již vedli 6:0. Na to reagovali hosté sérií 7:0 a dostali se poprvé v utkání do vedení. Následující minuty byli jako na houpačce. Domácí dali koš, hosté jim odpověděli také košem. Po odehraných deseti minutách vedli domácí 14:13.

V druhé čtvrtině domácí zabrali a postupně si vytvořili sedmi bodový náskok. Podolí bránilo zónu, proti které se domácí hůře prosazovali. V druhé čtvrtině již na tuto obranu našli recept a díky tomu si vytvořili náskok.

Po změně stran byla hra vyrovnanější. Škoda jen neproměněných šesti trestných hodů hostů. Mohlo by se jim podařit snížit náskok Zlína. Zlín třetí čtvrtinu vyhrál pouze o 2 body.

Poslední čtvrtina byla ze strany Podolí katastrofální. Špatná kombinace, spousta ztrát pomohlo hostům si vybudovat rozhodující náskok. Domácí díky sérii 15:0 definitivně rozhodli o vítězi tohoto klání. Hosté na tento tlak nenašli recept. Stále se nebyli schopni prosadit v útoku, a všechny neproměněné střely domácí trestali z rychlých protiútoků. Podolí se již nestačilo vracet. Naštěstí pro hostující hráče, že zlínští nebyli 100% při zakončování rychlých protiútoků. Foto:

Čtvrtiny: (14:13), (24:18), (16:14), (27:6).

V dalším kole se Podolí představí na domácí palubovce. V sobotu 30.11 přivítá nováčka soiutěže, který spadl z vyšší soutěže Blansko. V neděli do Podolí přijede tým z Tišnova, který v letošním ročníku "válí" a drží se na špici soutěže OPII.


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Trefil 0 2 : 0 0  
Horák 0 2 : 0 3  
Antonický R. 7 1 : 1 1  
Bartoš 12 3 : 1 0 1
Žondra 8 4 : 2 1  
Rafaj 10 4 : 2 3  
Svoboda P. 10   4  
Mertl 4   1  


Vloženo 20.11 2013