TJ Sokol Podolí - Sokol Šlapanice C 74 : 97

Odveta se domácím nepovedla. Po dobrém utkání v Černovicích se nepodařilo domácím navázat a jednoznačně prohráli o 23 bodů. Utkání se rozhodlo v druhé a třetí čtvrtině, kdy Šlapanice tuto část hry vyhráli o 22 bodů. Šlapanice nic nepodcenili a přijeli téměř hodinu před utkáním.

Již od úvodu první čtvrtiny bylo jasné kdo bude diktovat tempo. Podolí se po několika minutách otřepalo a srovnalo hru. Druhou čtvrtinu vyhráli hosté o dva body.

I v druhé čtvrtině si hosté na útočné polovině dělali téměr cokoliv. Zejména v pohodě hrající Králík, který se prosazoval kdy chtěl. Obrana tomuto hráči povolila dát 4 trojky v druhé čtvrtině. Podolí špatně bránilo a v útoku se hrozně nadřelo na každý bod. V průběhu čtvrtiny si Šlapanice vytvořili sedmi bodový náskok.

Ze strany domácích byla nejhorší třetí čtvrtina. Hosté si na útočné polovině dělali co chtěli. Domácí se nebyli schopni prosadit přes obranu šlapanických hráčů. Domácí ani neproměňovali trestné hody. Před závěrečnou čtvrtinou měli Šlapanice již pohodlný náskok o 21 bodů.

Podolí se nezmohlo většího odporu ani v závěrečné čtvrtině. Hra se vyrovnala, díky prostřídání na obou polovinách, ovšem výsledek sestavy téměř neovlivnily. Podolí prohrálo další z mnoha utkání.

Čtvrtiny: (14:16), (19:26), (16:28), (25:27).

Škoda, že hráči zapomněli na sympatický výkon, který předvedli v Černovicích. Při troše štěstí se mohlo domácím na vlastní palubovce podařit soupeře překvapit.


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Svoboda J. 2 2 : 2 1  
Trefil V. 2 4 : 0 2  
Antonický R. 20   2 4
Bartoš 25 5 : 4 2 3
Žondra 5 2 : 1 2  
Kadlčík R. 2   3  
Rafaj 8 4 : 3 2 1
Svoboda P. 2   1  
Mertl P. 6   1  
Hanáček V. 2   3  

Vloženo 11.2 2014


Sokol Šlapanice C - TJ Sokol Podolí 75 : 71

Velmi zajímavé utkání bylo k vidění v Černovicích, kde svoje domácí utkání hraje tým Sokola Šlapanice C. Domácí tým měl výškovou převahu, běhavejší hráče a více tréninkové píle, která rozhodla o vítězi. Podolí ovšem svoji velkou bojovností ukázalo, že páteční katastrofální výkon byl pouze omylem a kluci hrát basketbal umí, dokonce si i přihrát.

Podolí netradičně začalo osobní obranou. První body v utkání střelil Pražák P., který odehrál dobrý zápas. Domácí kontrolovali a díky chybě v obraně hostů nechali volného střelce, který to naplno využil. Podolí se nevzdalo. Díky kombinační hře, z které nejvíce těžili podkošoví hráči se podařilo výsledek otočit. V sedmé minutě domácí zlepšili svůj útok. Podoláci těžko bránili a v obraně si příliš nepomohli. Do druhé čtvrtiny si nesly Šlapanice pěti bodový náskok.

Mezi čtvrtinami se čekalo, až domácí opraví světelnou tabuli, což se jim příliš nepodařilo. Část utkání byla dokonce měřena na stopkách. V druhé čtvrtině byla hra také jako na houpačce. Podolí postavilo tradiční zónu a díky několika košům se podařilo stáhnout náskok domácích na 4 body. Následovala série domácích 6:0. Hosté tuto sérii kontrolovali druhou sérií 8:0, zejména aktivní Svoboda J. V poločase domácí stále vedli o pět bodů.

Druhou polovinu začali lépe hosté. Podolí stáhlo náskok domácích na pouhé dva body, Mertl koš s faulem. Mezi 4. a 9. minutou se hra přelévala ze strany na stranu, ani jeden z týmů si nemohl vypracovat větší náskok. V závěru se podolákům podařilo snížit na rozdíl jednoho bodu.

V poslední čtvrtině se dostalo Podolí do vedení hned v úvodu, díky P. Pražákovi. Domácí kontrolovali trojkou, pak ovšem Bartoš dal dvě trojky po sobě a Podolí opět vedlo. Šlapanice postupně dotáhli skóre, díky trojce se dostali znovu do vedení. V osmé minutě už Šlapanice vedli o šest bodů. Podolským hráčům se zvrat nepovedl. I když šance na to byla. Byl odpískán jeden nesportovní faul, avšak bez potrestání. V závěru hosté neproměnili trestné hody, a tak si domácí pohlídali svoje vedení až do samotného konce. Foto:

Čtvrtiny: (15:10), (14:14), (21:27), (25:20).

Podolí po delší době odehrálo pěkné, basketbalové, bojovné utkání. Všichni na hřišti se konečně snažili a mohli dokonce překvapit domácí tým mladých hráčů. K dalšímu utkání odjede Podolí na Hanou, odehraje utkání v Uherském Brodě a Zlínu. Utkání budou odehrány 16. a 17. listopadu.


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Svoboda J. 10 2 : 2 1  
Trefil V. 1 4 : 1 1  
Antonický R. 13 2 : 1 4 2
Bartoš 17 3 : 0 4 3
Žondra 12 6 : 4 4  
Kadlčík R. 0   1  
Hanáček V. 1 2 : 1 1  
Mertl P. 9 1 : 1 3  
Pražák P. 10 4 : 2 5  


Vloženo 5.11 2013