TJ Sokol Podolí - SKB Brno Černovice B 67 : 80

Černovice do Podolí přijeli jen v šesti. Naděje domácích na vítězství byli tímto stavem podpořeny. Bohužel podolští hráči početní převahy a domácí palubovky nevyužili a prohráli.

Úvod utkání patřil špatně bráněnému P. Semerádovi. Po prostřídání obrany se ujal tohoto hráče bránit nejzkušenéjší Trefil, kterému se podařilo zabrzdit útok tohoto hráče. Po ubránění aktivního Semeráda se podařilo vyrovnat hru. Na konci čtvrtiny bylo skóre vyrovnané.

Úvod čtvrtiny byl také vyrovnaný. Ovšem hosté postupně začali tahat za delší konec a strhávat vedení na svoji stranu. Po vystřídání Trefila, se opět začal trefovat Semerád. Černovice se postupně během druhé čtvrtiny vybudovali 12 ti bodový náskok. Taktika o uběhání hráčů, a donucení jich k faulům bohužel nevyšla, protože domácí hráči měli asi méně sil, oproti šesti hráčům Černovic.

Po změně stran Černovice rychle navýšili svoje vedení. Díky sérii 8:0 si hráči hostů vytvořili 20ti bodový náskok. Domácím se nedařilo bránit úvodních pět minut. Pak nepozornost v obraně hostů potrestal 2x Antonický. Ovšem ze strany domácích to v útoku bylo téměř vše. Bojovnost domácích na hřišti nebyla vysoká. Nakonec se podařilo Podolí korigovat výsledek na rozdíl dvaceti bodů pře závěrečnou čtvrtinou.

Černovicím docházeli síly až v poslední čtvrtině, kdy si pohodlně pohlídali vítězství. Domácí konečně začali trochu bojovat a podařilo se jim korigovat výsledek na konečný 13ti bodový rozdíl. Černovice zaslouženě vyhráli. Podolští hráče se začali snažit až v poslední čtvrtině! Čím to může být?

Čtvrtiny: (21:21), (12:24), (12:20), (22:15).

Opět domácí předvedli sobeckou hru, i když byla spestřena několika krásnými akcemi z rychlého protiútoku. Další utkání odehraje Podolí opět na domácí palubovce. V sobotu přivítají výborný celek Zlína, který vede soutěž OPII, a v neděli soupeřem Podolí bude Uherský Brod. Podolí má šanci vrátit broďanům výraznou pořážku na jejich palubovce. Vše se ukáže, až s jakou sestavou Brod přijede. Tyto dvě utkání jsou zároveň poslední představení hráčů doma.


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Trefil V. 0 2 : 0 2  
Antonický R. 15   0 3
Bartoš 23 4 : 1 0 2
Žondra 4   5  
Kadlčík R. 2   2  
Rafaj 8 1 : 0 2  
Svoboda P. 9 5 : 3 4  
Mertl 4   4  
Hanáček 2 2 : 0 2  


Vloženo 11.2 2014


SKB Brno Černovice B - TJ Sokol Podolí 82 : 57

Utkání proti Černovicím Podolí ukázalo jak se hrát basketbal nemá. Obecně asktbal k vidění v pátek nebyl příliš pohledný, plný spousty chyb na obou stranách. Podolí utrpělo zaslouženě debakl.

Úvod utkání patřil nebráněnému P. Semerádovi, který dvěma trojkami potrestal špatnou obranu. Antonický na tyto dvě trojky odpověděl také trojkou. Hosté postupně během této čtvrtiny začali ztrácet. V osmé minutě již prohrávali o sedm bodů. Na konci čtvrtiny se nikdo neprosadil ze hry. Hodně se faulovalo a obě strany svoje šance na změnu skóre příliš nevyužívali. Sedm bodů navrh si Černovice nesly i do další části hry.

V druhé čtvrtině se začalo Podolí trápit na útočné straně. Hra hostů byla snadno čitelné a bránitelná. Černovice lépe hráli na útočné straně a v druhé polovině čtvrtiny vedli již o 12 bodů. Do poločasi si domácí vytvořili dokonce sedmnácti bodové vedení. Podolí předvádělo otřesnou obranu, a v útoku to bylo jako by hráli minižáci.

Po změně stran Černovice rozhodli o vítězi, kdy během šesti minut díky sérii 11:0 vybudovali 28 bodový náskok. V závěru třetí čtvrtiny se podařilo podolákům snížit na "pouhých 22 bodů mínus".

Poslední čtvrtina byla nejvyrovnanější. Černovice ji opět vyhráli a jen rozdílem 3 bodů. Díky uvolněnější hře v poslední části hry může být Podolí rádo, že nedostalo 40ti bodový příděl. Černovice zaslouženě zvítězili.

Čtvrtiny: (20:13), (29:19), (16:19), (17:14).

V tomto utkání mohlo srdce basketbalového nadšence plakat. To co předvedlo Podolí odpovídalo úrovni starších žáků. Absence kolektivní hry, spousta chyb v obraně a katastrofální útok. Těmito slovy se dal popsat výkon hostů předvedený v Černovicích.


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Svoboda J. 4   1  
Antonický R. 12   4 2
Bartoš 2 2 : 0 2  
Žondra 13 2 : 1 3  
Kadlčík R. 6 4 : 4 4  
Rafaj 8   3  
Hanáček 5 2 : 1 1  
Mertl 6 2 : 2 1  
Pražák P. 1 6 : 1 3+T  
Truksa J. 0 4 : 0 5  


Vloženo 5.11 2013