TJ Sokol Velkobílovičtí Drozdi - TJ Sokol Podolí 60 : 64

Již tradiční soupeř "bratři" ze Sokola z Bílovic prověřil celek Podolí. Drozdi v nekompletní sestavě nepřehráli Podolí. Díky tomuto si odvezli hosté první body do tabulky. Hra předvedená nebyla moc pohledná, spíše se bojovalo.

K nedělnímu utkání nastoupil Bartoš jako vyměněný. Během úvodních minut dal devět bodů a na ukazateli svítilo skóre 5:9. To byl slušný rozjezd. Domácím se pak podařilo lépe bránit, ovšem Podolí také v obraně polevilo. Drozdi na své palubovce o čtvrtině prohrávali o dva body.

Úvod druhé čtvrtiny také patřil hostům. Díky rychlím několika bodům Podolí zvýšilo náskok na již šest bodů. To probudilo domácí a ti díky sérii 8:0 strhli vedení na svoji stranu. Toto velké zaváhání mohlo Podolí v konenčém zúčtování mrzet. Naštěstí pro hosty se začali střelecky prosazovat. Podolí si do poločasu neslo tří nodové vedení.

Po změně stran se hra více vyrovnala. Domácí v závěru čtvrtiny strhli na svoji stranu. Vedli již o 4 body. Podolí se podařilo do konce třetí čtvrtiny stáhnout náskok na rozdíl jedinného koše.

Poslední čtvrtinu lépe odehráli hosté. Domácí se snažili srovnat skóre až do poslední chvíle. Naštestí si podolští hráči poradili s presinkem Drozdů a pohlídali těsné vítězství Podolí.

Čtvrtiny: (15:17), (15:16), (18:13), (12:18).

Další utkání odehraje Podolí na své palubovce. V sobotu přivítá tým z Vyškova a v neděli poměří svoje síly s celkem Kroměříže. Hrát se bude v tradičních časech. V sobotu v 18.00 hodin a neděli v 10.00 hod.


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Horák 0   3  
Antonický R. 19   3 + T 4
Bartoš 18 4 : 1 3 1
Žondra 10 4 : 2 3  
Rafaj 14   3  
Hanáček 1 4 : 1 0  
Mertl 0   5  
Jančík 2   2  


Vloženo 15.10 2013


TJ Sokol Podolí - TJ Sokol Velkobílovičtí Drozdi 89 : 77

První soutěžní utkání roku 2014 odehrálo Podolí na vlstní palubovce proti poslednímu celku soutěže OPII Drozdům z Velkých Bílovic. Přes horší rozjezd se nakonec domácím podařilo podruhé v sezóně porazit celek Velkých Bílovic.

Úvodní čtvrtina byla ve znamení střeleckého trápení domácích. Domácí neproměňovali tresné hody a ani vyložené šance z těsné blízkosti koše. Domácí se jen těžce trefovali do koše. První čtvrtinu vyhráli Drozdi o pět bodů.

Po přestávce hosté zvýšili svůj náskok již na deset bodů. Domácí se střelecky probudili až v druhé polovině druhé čtvrtiny. Díky sérii 10:0 stáhli náskok hostů. Ani tato šňůra nestačila na změnu vedoucího mužstva v zápase. Velké Bílovice si stále drželi vedení i před třetí čtvrtinou.

Po změně stran opět lépe začali hosté. Díky dobré kombinaci se dostávali do pozic, ze kterých proměňovali. Hosté měli také štěstí na své straně. Drozdi si do poloviny čtvrtiny opět vybudovali sedmibodové vedení. Podolí ožilo na konci čtvrtiny, hlavně Bartoš, kterému se střelecky dařilo(10 bodů za posledních pět minut). Před poslední čtvrtinou bylo skóre vyrovnané.

Do poslední čtvrtiny šli oba celky se stejným počtem bodů. Podolí mělo početní výhodu v celém utkání a toho využili. Domácím se podařilo hosty "uběhat" a díky proměňování šancí i postupně převzít otěže utkání do vlastních rukou. Hosté se postupně dostali do problémů s fauly, na straně domácích také několik hráčů mělo problémy s fauly. Ovšem větší štěstí v utkání měli domácí. Podolí si v průběhu čtvrtiny vytvořilo pohodlný náskok, který hráči domácích pohlídali.

Po dlouhé době byl vidět bojovný výkon hráčů na obrané polovině. Jedinou stinou stránkou utkání ze strany Podolí bylo neproměňování vyložených šancí a katastrofální trestné hody. Kdyby hráči domácích proměnili všechny šance z první poloviny, bylo o vítězi utkání pravděpodobně rozhodnuto dříve.

Čtvrtiny: (22:27), (20:17), (20:18), (27:15).

D


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Svoboda J. 5 2 : 1 0  
Trefil 0   2  
Horák 0   1  
Antonický R. 24 8 : 6 2 4
Bartoš 21 3 : 3 4  
Žondra 9 7 : 1 3  
Kadlčík R. 3 2 : 1 2  
Rafaj 16 10 : 4 4  
Svoboda P. 0 2 : 0 1  
Mertl 4   2  
Truksa 7 2 : 1 4  
Hanáček 0   2  


Vloženo 16.1 2014