SK Basketbal Tišnov - TJ Sokol Podolí 90 : 63

"Pochodový" basketbal byl k vidění v sobotním utkání v Tišnově. Domácí hráli to co potřebovali a opět vnutili podolákům svůj styl hry. Na nabádání trenéra hostů nikdo z hráčů neslyšel a tak se příliš neběhalo a hrálo staticky. Tišnov nadělil Podolí pěkný příděl i v posledním letošním představení v soutěži OPII. Zda to bude poslední utkání v této soutěži nebo ne se teprve uvidí.

Podolí začalo osobní obranou. Bohužel ne příliš úspěšně. Celkově větší tým si pod košem domácích dělal prakticky co chtěl. Domácí si postupně budovali vedení. Hosté se snažili, měnili obranu, střídali, jenže jim to nebylo nic platné. Tišnovští celé utkání kontrolovali hru a první čtvrtinu zvítězili o osm bodů.

Definitivně vaz srazila hostům druhá čtvrtina, kterou domácí vyhráli o 14 bodů. Podolí se nebylo schopno se trefit do koše. Tišnov těžil většinou z výškové převahy a tak se prosazoval z těsné blízkosti koše.

Po změně stran se toho na hřišti příliš nic nedělo. Domácí postupně navyšovali svoje vedení a do konce třetí čtvrtiny již vedli o 30 bodů. Podolí se nedařilo. Neproměnili ani některé vyložené šance, nedařilo se jim prosadit proti minimálně o hlavu většímu protihráči. Před poslední čtvrtinou již nebylo co řešit.

V poslední čtvrtině čtvrtině domácí již trochu povolili v obraně a nechali hosty vyhrát. Poslední letošní zápas Podolí byl opravdu nepohledný, nudný, bez jakého koliv zápalu jen s jiskřičkami zápalu boje. Hrstka diváků musela být na rozpacích.

Čtvrtiny: (28:20), (23:9), (20:12), (19:22).

V poseldním utkání se Podolí příliš nepředvedlo. Odvezlo si debakl a krčí se na předposledním místě soutěže OPII s nejistotou, zda sestoupí do OPIII nebo se ještě udrží v kvalitnější soutěži OPII. Kdyby se tým udržel, chtělo by to aby hráči na sobě začali pracovat a předvedli lepší výkony než v letošním ročníku.


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Svoboda J. 2   4  
Trefil 0   3  
Antonický R. 22 2 : 2 0 6
Bartoš 11 2 : 0 2 1
Žondra 8 4 : 2 4  
Kadlčík R. 0   4  
Rafaj 9 2 : 0 3 1
Svoboda P. 9 2 : 1 2  
Mertl 2   1  


Vloženo 25.3 2014


TJ Sokol Podolí - SK Basketbal Tišnov 64 : 79

V nedělním utkání Podolí přivítalo na domácí palubovce hráče z Tišnova. Ačkoliv tišnovští přijeli jen v šesti a lehce indisponovaní, odvezli si z Podolí všechny body. Současně je Tišnov s jednou prohrou na třetím místě OPII, ovšem chybí jim odehrát jedno utkání oproti ostatním celkům na špici soutěže.

Domácí nezačali špatně. Mírně přehrávali Tišnov, ovšem pouze do sedmé minuty první čtvrtiny. Konec čtvrtiny bravurně zvládli hosté a sérií 10:0 se dostali do sedmi bodového vedení.

V následující čtvrtině se hra příliš nezměnila. Domácí se snažili, jenže se těžko prosazovali na útočné polovině. Hosté v polovině čtvrtiny již vedli o 14 bodů. Toto vedení si Tišnov téměř donesl i do poločasu.

Ve třetí čtvrtině začali domácí bránit hráče z perimetru s vytaženou obranou. Ne všichni domácí hráči dbali pokynů trenéra a často nechávali někoho z pětice hráčů volného. Hosté stále hrající v pěti začali lehce ztrácet. v páté minutě byl rozdíl jen pěti bodový. Reakcí na toto snížení náskoku hostů byl timeout Tišnova. Po timeoutu začal na hřišti kralovat zatím nevýrazný Chaloupka(12 bodů ve třetí čtvrtině z 18). Tohoto borce težko kdo z podolských hráčů zvládal bránit.

V závěrečné čtvrtině si hosté pohlídali vedení. Díky úvodním sedmi bodům si vypracovali tišnovští 15ti bodové vedení. Podolí se stále nevzdávalo. Všechny snahy na zvrat v utkání hosté zkušenostmi odvrátili. Hosté zaslouženě zvítězili na palubovce Podolí.

Čtvrtiny: (14:21), (15:20), (22:18), (13:20).

V posledním letošním domácím utkání se představí proti celku Šlapanic B. V sobotu 14.12 bude odehráno utkání v sokolovně v Podolí a v neděli je na programu odveta na palubovce Šlapanic.


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Svoboda J. 4   1  
Trefil 0   1  
Horák 0   0  
Antonický R. 16   1 4
Bartoš 12   2 2
Žondra 10 1 : 0 5  
Kadlčík R. 2   1  
Rafaj 2 4 : 2 3  
Svoboda P. 15   2 1
Mertl 3 2 : 1 5  


Vloženo 4.12 2013