Turnaj Židlochovice 20.9. 2014

Tým mužů odehrál v přípravném období turnaj v Židlochovicích. Turnaje se zúčastnila tři mužstva mužů, domácí TJ Sokol Židlochovice, TJ Sokol Podolí, TJ Sokol Velkobílovičtí Drozdi a jeden tým dorostenců z Mistelbachu z Rakouska.

První utkání odehrálo Podolí proti domácímu celku. Pro podolské hráče to bylo po dlouhé době „ostré“ utkání a bylo to znát. Domácí se v úvodu dostali do vedení, které si již udrželi do konce první čtvrtiny. Podolí se hledalo, jak v obraně, tak v útoku. Druhá čtvrtina byla vyrovnaná. Během prvního poločasu se na hřišti objevili všichni hráči podolského týmu. Do hry se zapojili i mladíci z týmu U19. Nastoupil Vít Hanáček, který již svoje první zkušenosti s mužským basketbalem má. Toho doplnil David Sitte, pro kterého to byla premiéra v kategorii mužů. Dále se na hřišti objevila staronová tvář Davida Kadlčíka, který do loňské sezóny hrál za soupeře Podolí, Černovice C. Během druhého poločasu strhli hostující hráči vedení na svoji stranu a udrželi si jej až do konce utkání. Basketbal to příliš pohledný nebyl. Podolí porazilo domácí v poměru 42:47.

Následovalo utkání Drozů proti neznámemu celku mladíku Mistelbachu. Tým Drozdů se v letošním ročníku hodně změnil. Tým se spojil s celkem TJ Lokomotiva Břeclav. Břeclav z finančních důvodů musela opustit halu a ukončit činnost. Drozdi měli také problém, ovšem s počtem hráčů. Proto se tyto dva celky spojili a vytvořili silný celek, se kterým se podolští hráči v letošní sezóně střetnou na palubovce v soutěži OPII. Druhé utkání vyhráli suverénně Velké Bílovice.

K třetímu utkání nastoupilo Podolí proti celku Mistelbach. Podolí nasadilo nezvyklou obranu, proti které se rakouským mladíkům jen těžko prosazovalo. Podolí se rychle dostalo do vedení, které si udrželo v průběhu celého utkání. Tento zápas byl dobrý pro mladé hráče, že si mohli více zahrát. Jen byla škoda zbytečných chyb, ze strany Podolí. Hráči zbytečně vymýšleli na hřišti a tak zahazovali vyložené šance. Podolí podruhé zvítězilo v poměru 53:22.

Předposlední zápas turnaje odehrálo Podolí se soupeřem z Velkých Bílovic. V tomto utkání se utkali dva soupeři, kteří hrají soutěž OPII a na tempu utkání to bylo znát. Podolí vydrželo držet krok s celkem břeclavsko-bílovickým jen do půle druhé čtvrtiny. Tam se ukázala atletičnost Bílovických hráčů a opět známé podolské paběrkování na útočné polovině. Bílovice druhou čtvrtinu vyhráli o 14 bodů. Podolí se již na větší odpor nezmohlo. Drozdi dále mírně navyšovali svoje vedení až do závěru. Podolí jednoznačně prohrálo 36:55.

Poslední utkání turnaje odehráli domácí proti celku Mistelbach. Domácí mladíky přehráli a zaslouženě zvítězili.

Turnaj vyhrál celek TJ Sokol Velkobílovičtí Drozdi, druhý byl tým TJ Sokol Podolí. Na třetím místě skončil celek domácích a poslední čtvrté místo obsadil tým Mistelbach Mustags. Individuální cenu nejlepší střelec turnaje vyhrál podolák Patrik Bartoš.

Doufejme, že se z turnaje stane tradice, jak plánují v Židlochovicích a budeme se moci jej opět zúčastnit. Účastníci turnaje se rozloučili sokolsky NAZDAR! Doufejme, že se za rok všichni sejdeme na stejném místě.


Jméno: Židlochovice: Mistelbach: V. Bílovice: Celkem: T.H: Fauly: Trojky:
Horák - - 1 1 2 : 1 1  
Antonický R. 17 11 0 28 2 : 2 1 4
Bartoš 7 13 11 31 8 : 4 3 1
Žondra 2 6 2 10 5 : 0 4  
Kadlčík R. 4 2 0 6   3  
Rafaj 6 0 4 10 6 : 3 5 1
Pražák M. 4 1 2 7 2 : 1 2  
Mertl 2 8 2 12   3  
Kadlčík D. 5 4 6 15 1 : 0 3 1
Hanáček 0 4 8 12   4  
Sitte D. 0 4 0 4   1  
               


Vloženo 29.9 2014