Sokol Šlapanice C - TJ Sokol Podolí 89 : 61

Podolí podlehlo i druhému celku Šlapanic. Na domácí palubovce sice Podolí přehrálo Šlapanice C, ale Šlapanice prohru podolským hráčům vrátilo. I když v úvodu první čtvrtiny mělo Podolí mírně navrh, následovala sobecká hra hostů, minimální aktivita na obou polovinách hřiště... Podolí tímto usnadnilo Šlapanickým, hrajících v halce na Kneslovce, připsat si další vítězství.

Úvodní minuty byli ze strany hostů slušné. I když střelecky tým držel jen Bartoš, který to vzal na sebe. Postupně domácí začali Bartoše lépe bránit a dokonce od osmé minuty první čtvrtiny nedalo Podolí ani bod. Domácí díky sérii 10:0 si vybudovali šesti bodový náskok.

Šlapanice pokračovali v ofensivě i v druhé čtvrtině. Podolí se jen těžko prosazovalo a špatně bránilo. Hodně individualistickou hrou Podolí Šlapanicím usnadňovalo obranu. Šlapanice o poločase vedli již o propsatných 19 bodů.

Po změně stran domácí zahráli perfektně úvodní minuty a prakticky rozhodli o vítězi utkání. Podolští hráči byli již deprimováni a nasazení bylo nízké. Minimální aktivita na útočné polovině a špatná obrana panovala po zbytek utkání. Zraněný Rafaj byl trenérem šetřen, přeci jen utkání bylo rozhodnuto. Podolí se drželo jen díky dobrý dalekonosným pokusům za tři body.

V poslední čtvrtině Šlapanice již kontrolovali hru a pohodlně přehrávali hosty.

Podolí předvedlo opět špatný herní výkon. Individualistické pojetí hry všech hráčů značně usnadnilo Šlapanickým hráčům obranu. Špatný byl rychlý protiútok, v obraně hráči spali. Jedno z další utkání na které je nutné rychle zapomenout.

Poslední dvojutkání odehraje Podolí na svoji palubovce. V sobotu do Podolí zamíří soupeř z Kroměříže a v neděli odehrají domácí poslední zápas proti silnému celku Vyškova, který již několikrát na domácí palubovce Podolí potrápilo. V sobotu se bude hrát netradičně v 17.00 hod. a v neděli v tradičním čase 10.00 hod.

Čtvrtiny: (25:19), (25:12), (19:19), (20:11).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 7 4 : 2 3 1
Horák 0   0  
Antonický R. 5   5 1
Bartoš 26 1 : 1 3 3
Žondra 11 6 : 5 1  
Kadlčík R. 0   5  
Rafaj 0   2  
Mertl 2   3  
Kadlčík D. 10 2 : 0 2 2
         


Vloženo 4.4 2015


TJ Sokol Podolí - Sokol Šlapanice C 78 : 64

Podolí po bojovném výkonu nečekaně porazilo Šlapanice C. Díký větší snaze se podařilo domácím přehrát větší celek a vybojovat tak další letošní výhru.

Po nervózním začátku se rychleji do pohody dostalo Podolí. V druhé půli první čtvrtiny si podoláci vybudovali deseti bodový náskok. Nasazení domácích hráčů bylo vysoké, po celou dobu utkání.

Šlapanice se ovšem nevzdali. V druhé čtvrtině začali nebezpečně stahovat. Domácím se nedařila střelba. Hosté sérií 9:0 stáhli na náskok pouhých 4 bodů. Tlak ze strany hostů nepřestával. Hra se hodně kouskovala, bylo spousty faulů na obou stranách. Nakonec se Šlapanicím téměř podařilo vyrovnat. Podolí si do poločasu přineslo pouze dvou bodové vedení.

Po změně stran tlak hostů neustával. Po několika minutách hry se Šlapanice dostali do vedení až o 4 body. Druhou polovinu čtvrtiny ovládlo Podolí. Šlapanice prohráli tuto část hry 14:3. Domácí borci si vypracovali před poslední čtvrtinou sedmi bodové vedení.

Šlapanice stále dotírali na domácí. Podolí vložil klid Antonický díky rychlým pěti bodům. Hosté přesto měli stále navrh, hlavně v těsné blízkosti koše. Podolští pivoti nejsou příliš vysocí tak obranu často řešili za pomocí faulů. Naštěstí hosté nebyli příliš úspěšní z čáry trestného hodu. Utkání se zlomilo až v sedmé minutě poslední čtvrtiny. Podolí bránilo agresivně, a hosté měli problém se prosadit přes podkošové hráče. Šlapanicím se nedařilo ubránit několik útoků po sobě. Podolí tyto šance využilo naplno a z většiny akcí skórovali. Podolí zaslouženě vyhrálo na týmem Šlapanic, díky větší vůli po vítězství.

Uktání zhlédlo i poměrně hodně diváků a jistě si přišli na své. Utkání bylo dramatické téměř až do konce. Někteří diváci dokonce fandili až příliš a pořadatelé je museli chvílemi uklidňovat. Všem divákům patří obrovský dík za výbornou atmostféru, kterou vytvořili v sobotu na Sokolovně v Podolí.

Výborně utkání odehrál Mertl, který po dlouhé bodě zahrál jak by měl hrávat.

Čtvrtiny: (20:10), (14:22), (20:15), (24:17).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Trefil 0   0  
Horák 0   2  
Antonický R. 14   4 + D 2
Bartoš 12 9 : 5 3 1
Žondra 10   5  
Kadlčík R. 4   2  
Rafaj 18 10 : 6 4 + T 4
Mertl 14 6 : 4 4  
Kadlčík D. 6   1  
Hanáček 0   0  
Sitte D. 0   0  
         


Vloženo 27.10 2014