Spartak Uherský Brod B - TJ Sokol Podolí 88 : 54

Podolí při výjezdu k utkáním Uherský Brod, Hluk si přálo dovést alespoň 3 body, při troše štěstí 4. Ovšem v sobotu domácí Uherský Brod jasně přehrál hosty, v neděli Podolí nestačilo ani na Hluk.

Domácí v pozměněnné sestavě oproti domácímu zápasu nedali podolským hráčům šanci. Již od úvodu domácí diktovali tempo hry. Podolí jen težko dotahovalo. Brod si od úvodních minut navyšoval svoje vedení. Po třech minutách hry Podolí prohrávalo již 10:0. Pak se hra ve čtvrtině vyrovnala. Domácí vyhráli první čtvrtinu o 8 bodů.

Domácí ve svém tlaku nepolevovali. V úvodu druhé čtvrtiny si Brod vypracoval 15 ti bodové vedení. Ofensiva na obou stranách byla plná nepřesností. Po odskočení Brodu se hra opět lehce vyrovnala. Domácí udrželi do poločasu 14ti bodové vedení.

Po změně stran domácí opět začali sérií bodů 9:0. Podolí jen těžko reagovalo. Vedení domácí o více než 20 bodů prakticky již rozhodlo o vítězi utkání.

Během poslední čtvrtiny Brod navýšil ještě svoje vedení na konečných 34 bodů.

Podolští hráči po dlouhé době nestačili na perimetru. Domácí střídali na malých, a podolští hráči jen tápali. Obrana již tradičně dovolila vstřelit soupeři spoustu bodů.

Naděje na další dva body si Podolí stále drželo. Hluk v ten den porazil Drozdy. Podolí spalo na hale v Hluku. Díky tomu se mohli hráči plně soustředit na nedělní utkání, každý k tomu přistoupil svým způsobem:).

Čtvrtiny: (21:13), (14:8), (23:16), (30:17).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Trefil 2 1 : 0 4  
Horák 0   0  
Antonický R. 3 2 : 1 3  
Bartoš 16 9 : 6 3  
Žondra 5 2 : 1 3  
Kadlčík R. 4   3 + T  
Rafaj 15 10 : 9 4  
Mertl 2   5  
Kadlčík D. 7 2 : 1 1  
         


Vloženo 17.2 2015


TJ Sokol Podolí - Spartak Uherský Brod B 77 : 64

V dobré náladě naledění domácí přivítali známý celek z Uherského Brodu. Brod přilej jen v šesti hráčích, ovšem domácím dal hodně zabrat. Nakonec za delší provaz tahalo Podolí a připsalo si tento víkend 2 vítězství, což si myslím, že v soutěži OPII se nikdy nepodařilo. Historické je i postavení Podolí po odehraných 4 kolech. Podolí se drží na 5. místě OPII.

Nadšení domácích Brod rychle potlačil. Než se domácí rozkoukali dostávali jeden bod za druhým. Obrovské díry v obraně domácích povolili hostům si dělat na útočné polovině co chtějí. Timeout, změna obrany, nic prostě nepomohlo. Po třech minutách Podolí prohrávalo 11:0. Převaha hostů pokračovala po celou první čtvrtinu. Podolí prohrálo první čtvrtinu 12:30.

Druhou čtvrtinu začalo Podolí aktivně. Druhá změna v obraně konečně probudila domácí. Podolí postupně ukrajovalo z náskoku Brodu, ovšem ne díky trestným hodům (6:0). O poločase Podolí prohrávalo o 14 bodů.

Nápor domácích ve třetí čtvrtině zahájil Rafaj. Proměnil trojku. Následován byl Antonickým a Bartošem. Podolí se díky sérii 12:0 podařilo dotáhnout na rozdíl 3 bodů. Pak hosté sérií 9:0 opět navýšili svoje vedení. Domácí jim tuto šňůru prakticky připravili, díky zbytečným faulům a emocím, které byli od sudích potrestány. Ani toto Podolí nezlomilo. Rafaj zahajoval postupné stahování náskoku. Podolí po trefě Rafaje ještě pořád prohrávalo o 10 bodů. Toto manko domácí stáhli během tří minut a v závěru utkání se poprvé Podolí dostalo do nejtěsnějšího vedení.

Do závěrečné čtrvtiny vstupovali hosté tak trochu sklesnutí. Snaha v obraně donutila hosty k chybám v rozehrávce ať ve 3. a nebo 4. čtvrtině. Podolí si svojí bojovností vybudovalo náskok, který postupně navyšovalo. Brod asi už odešel fyzicky, měli 3 ze šesti hráčů se čtyřmi fauly.... tak toho příliš s nadšeně hrajícími domácími příliš nesvedli. Podolí po zlepšeném výkonu zaslouženě vyhrálo.

Po dlouhé době se opět "makalo" na obrané polovině. Jen je ještě škoda, že si hráči více "nepujčují" míč na útočné polovině(ovšem neplatí to na rychlé protiútoky, ty bývají kolikrát i překombinované). Takovýto vstup do soutěže Podolský tým zažil naposledy v soutěži OPIII. Ze 4 utkání mít 3 cenné výhry je výborný výkon. Teď je důležité na takto dobré výkony navázat a získat další vítězství, třeba za 14 dní proti celku Černovice B, případně A.

8.11 a 9.11 odehraje celek Sokol Podolí dvě utkání proti celku SKB Černovice B, který není neznámou a v neděli se pokusi potrápit celek Černovice A, kteří sestoupili z OPI.

Čtvrtiny: (12:30), (15:11), (32:17), (18:16).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 2   1  
Trefil 0 4 : 0 1  
Antonický R. 8   4 + T 2
Bartoš 22 7 : 4 2 2
Žondra 6 4 : 0 0  
Kadlčík R. 2   0  
Rafaj 21   2 4
Mertl 2 1 : 0 5  
Kadlčík D. 14   2 2
Sitte D. 0   0  
         


Vloženo 27.10 2014