TJ Sokol Podolí - SKB Brno Černovice A 65 : 87

Domácí si se silným týmem Černovic A neporadil. Černovice si rychle vybudovali náskok, který stále navyšovali.

První body v utkání si připsali černovičtí. Na to ještě Podolí stačilo reagovat, ovšem pak se pomalu hosté utrhávali. Během celé první čtvrtiny si vybudovali desetibodový náskok. Podolí mělo potíže na doskoku, kdy vyšší hráči Černovic snáže doskakovali.

V druhé čtvrtině domácí vykřesali mírnou naději na srovnání. Díky sérii 8:0 se podařilo domácím stáhnou na rozdíl 6 bodů. Hosté obdrželi navíc technickou chybu. Po T.CH. Černovice zapnuli a sérií 6:0 získali opět pohodlný náskok. Domácí hráči se snažili bránit a zlepšili i trochu útok. Zásluhou toho Podolí vyhrálo druhou čtvrtinu o dva body.

Po změně stran převzali dirigentskou taktovku nad průběhem utkání Černovice. Díky několika bodovým sériím si vybudovali již dostatečný náskok, který už jen tak udržovali.

V poslední čtvrtině se toho na hřišti moc nezměnilo. Černovice v pohodě dohrávali utkání.

Domácí podruhé v letošním ročníku prohráli proti silnému týmu Černovic A.

Po skončení utkání přišlo poděkování naši dlouholeté zapisovatelce Kristýně Piverkové, která bude v následujících měsících plnit mateřské povinnosti.

Čtvrtiny: (11:21), (22:20), (17:29), (15:17).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 2   2  
Trefil 0   4  
Antonický R. 11 2 : 2 1 1
Bartoš 15 5 : 2 4 1
Žondra 13 6 : 3 0  
Kadlčík R. 6   3  
Rafaj 4 2 : 0 5  
Mertl 0   3  
Pražák P. 2 4 : 2 4  
Kadlčík D. 12   2 2
Sitte D. 0   0  
         


Vloženo 16.3 2015


SKB Brno Černovice A - TJ Sokol Podolí 71 : 43

Podoláci výborně zahájili proti loňskému účastníkovi soutěže OPI. Snový začátek neměl dlouhé trvání. Výborná obrana Černovic dělala velké problémy podolským hráčům se prosadit na útočné polovině a hlavně hořel i obraný doskok, stejně jako v sobotním zápase s černovickým béčkem.

Doslova famózně začalo Podolí. Díky slušné obraně donutili hráče Černovic udělat několik chyb a ty potrestat z rychlého protiútoku. Podolí po 3 minutách vedlo 9:0. Domácí na tuto situaci reagovali logicky timeoutem. Černovice zvýšili agrasivitu v obraně a přestali chybovat v útoku. Díky tomu se dařilo černovickým rychle ukrajovat z náskoku Podolí. V sedmé minutě bylo již vyrovnáno. Podolí za 4 minuty téměř neohrozilo koš domácích. Boje v obraně pokračovali i v dalším pokračování čtvrtiny.

V druhé čtvrtině Černovice pokračovali v dobré obraně a Podolí se jen težko prosazovalo. Domácí dobře odstupovali v obraně a tím znemožnili prakticky jakýkoliv nájezd do koše. Podolští hráči nejsou zvyklí na takovou obranu. Nejvíce se prosazoval zkušený Rafaj s Bartošem. Černovice postupně vysledovali díry v obraně Podolí a začali se snáze prosazovat. O poločase domácí již vedli o 12 bodů.

Po změně stran podlští hráči ještě trochu zapnuli na vyšší obrátky a podařilo se jim snížit na rozdíl sedmi bodů, což bylo maximum pro Podolí. Černovice se nenechali zaskočit. Hlídali svoje vedení a obranou naprosto znechutili hru hostům. Na to trenér musel zareagovat. Není možné po ztrátě míče, stát na půlce a koukat se jak domácí dávají koše. Vystřídána byla celá pětka. (Černovice v té době díky sérii 10:0 si vybudovali až 20ti bodový náskok).

Poslední čtvrtinu opět přehráli jednoznačně Černovice Podolí. Někteří podolští hráči hráli jako by byli v žácích. 3x zadriblovali a nahráli míč zpět na rozehru. To jsem dlouho neviděl. Bohužel dobrá obrana černovických k tomu hráče donutila. Černovice si postupně navýšili sovoje vedení až k 30ti bodům.

Na druhou stranu lze říci, že to byl alespoň basketbal oproti sobotnímu zápasu s béčkem Černovic. Podolí by potřebovalo hrát více utkání s takovýmto soupeřem, aby se naučili hráči prosadit proti takto dobré obraně. Zřejmě by pomohlo i větší nasazení v obraně na tréninku.

Další utkání odehraje Podolí na domácí palubovce. Sobotní utkání 22.11.2014 bude odehráno v netradičním čase 18:30. Časové posunutí je způsobeno návalem basketbalu na Sokolovně. Tým mužů se utká s týmem Sokola Šlapanice C. Před tímto utkání odehrají ještě svoje zápasy ženy, žáci U15 a junioři U19.

V neděli již v tradičním čase 10.00 hod. bude Podolí hostit tým Sokola Šlapanice B. Na toto utkání navážou opět podolské dívky.

Čtvrtiny: (17:13), (16:8), (21:15), (17:7).

Foto:
Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 0   1  
Trefil 0   3  
Antonický R. 0   1  
Bartoš 12 5 : 2 2  
Žondra 1 2 : 1 2  
Kadlčík R. 2   4  
Rafaj 19 8 : 5 3 2
Svoboda P. 0   1  
Mertl 0   3  
Kadlčík D. 9 3 : 0 1 1
Hanáček 0 2 : 0 2  
         


Vloženo 10.11 2014