TJ Spartak Hluk - TJ Sokol Podolí 67 : 53

Podolí si věřili na soupeře z Hluku. Doma sice vyhráli se štěstím, ale to nic neměnilo na tom, že si Podolí věřilo. Ovšem tvrdě narazilo. Domácí Hluk nasadil zónovou obranu, proti které se Podolí jen těžko prosazovalo a prohrálo i druhý zápas tohoto víkendu.

Hluk začal dobře. Trefil se hned za tři. Na to Podolí odpovědělo dvěma neproměněnými šestkami. Domácí si navyšovali svoje vedení po celou čtvrtinu.Domácí si vytvořili osmi bodový náskok.

Podolí jakoby zařadilo další rychlostní stupeň. Konečně se Podolí začalo prosazovat na útočné polovině a zlepšilo obranu. Během druhé čtvrtiny hosté stáhli náskok domácích na pouhé dva body.

Po změně stran se podařilo hostujícím hráčům vyrovnat. Domácí ovšem zareagovali a opět začali tahat za delší konec. Podolí stále dotahovalo. Domácím se v závěru třetí čtvrtiny podařilo odskočit o 9 bodů.

V poslední čtvrtině se zmohlo Podolí ještě k náporu. Během prvních dvou minut hosté stáhli náskok domácích na pouhé 4 body. Následovalo spoustu faulů při střelbě. Obě strany výhodu trestných hodů příliš nevyužívaly. Domácí si ale stále drželi několika bodové vedení. V páté minutě poslední čtvrtiny domácí rozhodli o vítězi zápasu. Díky sérii 7:0 si vybudovali už 13ti bodové vedení. Hluk zaslouženě zvítězil a připsal si již druhou výhru v soutěži OP II.

Další utkání odehraje Podolí na domácí palubovce skoro za měsíc. V sobotu 14.3. se domácí pokusí překvapit bývalého účastníka OPI Černovice A a v neděli na domácí palubovce přivítají Černovice B. Doufejme, že domácí naváží na povedené vystoupení proti Blansku.

Čtvrtiny: (16:8), (9:15), (16:9), (26:21).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Trefil 2 4 : 2 1  
Antonický R. 2   0  
Bartoš 14 8 : 4 2  
Žondra 7 2 : 1 4  
Kadlčík R. 4 2 : 0 2  
Rafaj 12 12 : 7 4 1
Mertl 2   2  
Kadlčík D. 10 7 : 4 0  
         

Vloženo 17.2 2015



TJ Sokol Podolí - TJ Spartak Hluk 74 : 73

Nejtěsnější možné vítězství si na svoje konto připsal domácí Sokol. Po urputném boji si připsalo Podolí první domácí vyhrané utkání v letošní sezóně, na které v neděli pěkně navázali.

Vítězství domácích se nerodilo lehce. Podolí od začátku utkání ztrácelo a v pohodě hrající hosté se dostali rychle do vedení. Ve 4. minutě první čtvrtiny dostal poprvé do vedení Podolí Bartoš, ale jen na chvíli. Hosté díky trojkám a přesně střelbě strhli vedení na svoji stranu. Po první čtvrtině vedl Hluk o 5 bodů.

Pěti bodové vedení si držel Hluk až do šesté minuty druhé čtvrtiny. Po té se Podolí dokázalo postupně přibližovat na rozdíl jediného bodu. O poločase vedli hosté o jeden bod.

Ve třetí čtvrtině zavelel k náporu Kadlčík D. V rychlém sledu třemi trojkami strhnul vedení na stranu domácích. Hosté se nevzdali. Asi v polovině třetí části hry se opět dostali do vedení. Skóre po-té rostlo postupně na obou stranách. Nakonec stav před poslední čtvrtinou byl vyrovnaný.

Poseldní čtvrtinu lépe zahájili hosté. 4mi body se dostali do vedení. Za Podolí kotroloval Žondra a Antonický. Následoval šesti bodová šňůra Hluku, kteří odskočili na pět bodů. Na odskočení soupeře zareagoval Antonický jeho typickým zakončením. Minuto před koncem Podolí ještě prohrávalo o 2 bod. Antinocký ještě vyrovnal a pak přišla nahrávka pod koš, přičemž podolský pivot minul. Naštěstí Bartoš doskočil a byl faulován. Takticky zahraný závěr s proměněnou jednou šestkou a jedním "nahozením" na obroučku znamenalo první domácí vítězství celku Sokol Podolí.

Čtvrtiny: (17:22), (21:17), (20:19), (16:15).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 0   0  
Trefil 2 1 : 0 3  
Antonický R. 22 2 : 1 2 5
Bartoš 18 3 : 2 3 2
Žondra 4   1  
Kadlčík R. 0   0  
Rafaj 12 2 : 1 4 1
Mertl 4   4  
Kadlčík D. 12 2 : 1 1 3
         


Vloženo 28.10 2014