TJ Sokol Podolí - SKB Brno Černovice B 74 : 87

Snažší soupeř pro Podolí měl být tým černovický tým B. Ovšem opak byl pravdou. Podolí nezvládlo ubránit dlouhé hráče Černovic a snadno prohrálo.

Podolí nezačalo špatně. Avšak do vedení se dostalo pouze jednou během utkání a to v první minutě 2:0. Postupně začali černovičtí přehrávat podolské hráče. Střelecky se dařilo hostujícímu Ovčačíkovi, který proměnil prakticky vše na co sáhl. Výškovou převahou pod domácím košem dominoval Krejčí z Černovic. Podolí jen těžko tyto hráče bránilo. V úvodu se zranil domácím ústřední rozehrávač Rafaj, pro kterého zápas skončil. Domácí se trápili ať v obraně, tak i v útoku. Černovice si vybudovali již v první čtvrtině devíti bodové vedení.

Úvod druhé čtvrtiny jakoby domácí zaspali. Hosté rychle nastříleli 5 bodů a dostali se do herní pohody. Trápení domácích stále pokračovalo. Černovice přijeli sice jen v šesti, ale Podolí jim to usnadnilo nízkou aktivitou na útočné polovině. Často domácí zbytečně faulovali. Podolí za první 4 minuty druhé čtvrtiny stihlo 5x faulovat, Černovice měli na svém kontě jeden faul. Do poločasu si Černovice vypracovali pohodlný 16ti bodový náskok.

Po změně stran se toho na hřišti moc nezměnilo. Jen možná domácí si mysleli, že hosté přestanou hrát a vítězství jim padne do klína. Omyl! Černovice hráli stále svoji hru a téměř divácky bránící domácí jim to usnadňovali. Po timeoutu se podolští hráči trochu vzpamatovali. Černovice před poslení čtvrtinou již vedli o 23 bodů.

V poslední čtvrtině začali hosté hrát profesorsky a "na čas". Toho domácí využili a mírně korigovali výsledek. Černovice B zaslouženě porazili domácí celek.

Podolí předvedlo sobeckou hru s téměř nulovým pohybem na hřišti. Je pravda, že v utkání chyběl podolský ústřední rozehrávač, ale s tím se nedá nic dělat. V týmu je dostatek zkušených hráčů, kteří by měli táhnout tým, ovšem ne příliš individualisticky jak bylo k vidění v neděli.

Za 14 dní odehraje Podolí dvě utkání proti celku Šlapanic. V sobotu čeká Podolí Tým Šlapanice B hrající ve Šlapanicích a v neděli Podolí zamíří do Černovic sehrát utkání s týmem Šlapanice C.

Čtvrtiny: (17:26), (16:21), (14:21), (27:17).

Foto:
Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 2   3  
Trefil 0   2  
Antonický R. 6 4 : 3 1 1
Bartoš 28 6 : 4 2  
Žondra 11 2 : 1 4  
Kadlčík R. 4   4  
Rafaj 5 2 : 1 0  
Pražák P. 0 2 : 0 3  
Mertl 2   2  
Kadlčík D. 16   )  
         


Vloženo 16.3 2015


SKB Brno Černovice B - TJ Sokol Podolí 95 : 70

Nepohledný basketbal byl k vidění v sobotní podvečer na ZŠ Kneslova. Za Podolí se nedařilo absolutně nikomu. Černovice vyhráli díky podkošové dvojici Krejčí, Ovčačík, které podolští hráči nebyli schopni ubránit.

Začátek utkání ze strany Podolí byl hrozný. Špatná obrana a ospalý útok poznamenal celé utkání. Z podolského týmu se nedařilo prakticky nikomu. Změna obrany, prostřírání, timeout - vše bylo zbytečné. Černovice se rychle dostali do vedení. Než se podoláci vzpamatovali prohrávali již 6:0. Za Podolí se nemohl nikdo trefit do koše z venku a na nájezdy číhali pivoti Černovic, kde dělali značné problémy najíždějícím hráčům. Kapku naděje vykřesal v první čtvrtině Bartoš. Dvě rychlé trojky po sobě mírně povzbudili hostující hráče. Po první čtvrtině Podolí ztrácelo 10 bodů.

V druhé čtvrtině stále Podolí dotahovalo na domácí Černovice. Průběžné skóre kolem 10ti bodů plus pro Černovice svítilo na ukazateli skóre pořád. V závěru čtvrtiny odskočili domácí sérii 7:0 na rozdíl 15ti bodů.

Po změně stran přišlo další probuzení podolských borců. Stáhli náskok Černovic na osm bodů. Na to Černovice rychle zareagovali a v průběhu čtvrtiny si vybudovali až 19ti bodový náskok.

V poslední čtvrtině dal trenér prostor hráčům z lavičky a mladým hráčům, aby se vyhráli. I skóre tomu nakonec odpovídalo, kdy Podolí za poslední 10 minut dalo pouhých 10 bodů.

Doufejme, že hráči brzy zapomenou na takovéto výkony. Bohužel se nikomu nedařilo ani průměrně. Všichni byli spíše hodně pod tradičním standardem hry co předvádějí. Slušně zahráli mladí kluci, kteří se snažili napadat hráče s míčem a tak vytvářet tlak na soupeře. Bohužel ani to nebylo moc platné.

Podolí zaslouženě prohrálo v tomto nepohledném utkání.

Čtvrtiny: (30:20), (25:18), (26:23), (16:10).

Foto:
Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 3 2 : 1 2  
Trefil 0   3  
Antonický R. 16   2 2
Bartoš 11 5 : 3 1 2
Žondra 11 4 : 3 4  
Kadlčík R. 6 2 : 2 4  
Rafaj 8 8 : 6 4  
Mertl 4   3  
Kadlčík D. 9 5 : 2 3 1
Hanáček 0   0  
Sitte D. 2   0  
         


Vloženo 10.11 2014