Sokol Šlapanice B - TJ Sokol Podolí 90 : 61

V posledním měření sil Šlapanice jasně přehráli Podolí na vlastní palubovce. Stejný průběh utkání, bohužel pro hosty, měl i zápas ve Šlapanicích. Šlapanice B jasně přehráli Podolí a po výborném výkonu hráčů základní sestavy, kteří hráli pěkný basketbal. Na hře domácích byl vidět rozdíl, kdy základní pětka prostřídala.

Šlapaničtí hráči dobře bránili. V útoku byli také o krok rychlejší než hosté. Podolí mělo značné problémy na obraném doskoku. Šlapanice odehráli utkání prakticky v pěti. Podolí se trápilo a nikdo se střelecky nechytil. Obrana u podolských hráčů byla tradičně špatná. Šlapanice postupně navyšovali svoje vedení a na koše se příliš nenadřeli, což se nedalo říct o hostech. Po první čtvrtině domácí již vedli o 9 bodů.

Průběh hry se přiliš nezměnil ani v druhé čtvrtině. Hosté začali hrát více sobecky a z toho težili dobře atleticky vybavení hráči Šlapanic. O poločase domácí měli již 19ti bodový náskok.

Po změně stran se Podolí ještě snažilo o zvrat, ale dobře bránící domácí nepřipustili tuto možnost. Ba naopak. Podolí více kazilo přihrávky a Šlapanice často zakončovali rychlý protiútok úspěšně, i když ne vždy. Podolí se nezvládalo vracet o čemž svědčí 34 inkasovaných bodů za třetí čtvrtinu.

V poslední čtvrtině domácí prostřídali a hned to bylo na hře znát. Podolí v té době prohrávalo již o 41! bodů. Prostřídáním se hra trochu vyrovnala, o čemž svědčí i skóre v poslední čtvrtině. Je jen otázkou jak by vypadal výsledek kdyby Šlapanice hráli v plném nasazení?

Podolí opět předvedlo jak se basketbal hrát nemá...

Čtvrtiny: (20:11), (22:12), (34:12), (14:26).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Horák 6   1  
Antonický R. 11   1 3
Bartoš 15 8 : 4 4 1
Žondra 6 2 : 0 5  
Kadlčík R. 4   4  
Rafaj 6   3 2
Mertl 2 1 : 0 4  
Kadlčík D. 11 8 : 4 2 1
         


Vloženo 1.4 2015


TJ Sokol Podolí - Sokol Šlapanice B 45 : 75

Na výborný výkon ze soboty Podolí nenavázalo. Utrápený výkon, bez velkého nasazení a střelecká impotence domácích jednoznačně určilo vítěze nedělního zápasu. Ještě jeden faktor přispěl proč vyhráli Šlapanice. Výborný výkon Sovy, který dal více než 50% bodů svého týmu, co ten hráč zvedl to proměnil.

Podolí nezačalo špatně. Hosté se chvilku rozkoukávali a pak se hra celekem vyrovnala. Podolí opět začalo sklouzávat do tradičního útoku jeden proti pěti. Šlapanice první čtvrtinu vyhráli o dva body.

Ospalé domácí neprobudila ani změna obrany, ani timeouty. V druhé čtvrtině začal kralovat právě zmiňovaný Sova. Sova byl autorem 17ti bodů v druhé čtvrtině. Osobní obrana, zóna ... Sova se prosadil kdy chtěl. Podolí odešla úplně střelba. Obrana Šlapanic nepovolila domácím ani píď na hřišti a do koše se nikdo nedostal. Šlapanice si vybudovali v druhé čtvrtině devíti bodový náskok.

Po změně stran se toho na hrišti příliš nezměnilo. Stále tápající Podolí nevědělo co dělat. Domácí hráči přestali bránit... a v útoku se také nemohli prosadit. Prostřídání sestav, různé typy obran... Podolí se stále hledalo. Před poslední čtvrtinou dobře hrající Šlapanice měli již 19ti bodový náskok.

Tlak šlapanických hráčů nepolevil ani v poslední čtvrtině. Stále navyšovali svoje vedení. Za Podolí hráli mladí hráči aby se rozkoukali a získali zkušenosti. O tom i vypovídá konečné skóre poslední čtvrtiny.

Po výborném výkonu v sobotu se nepodařilo domácím navázat. Stejné utkání odehrálo Podolí proti celku Černovice B. Bohužel domácí porazil prakticky jeden hráč, který si dělal na hřišti co chtěl.

Podolí další kolo odehraje na palubovkách soupeřů. 6.12 2014 bude podolský sokol bojovat o vítězství proti tradičnímu rivalovi Vyškova A a v neděli 7.12 2014 borci z Podolí zamíří do Kroměříže.

Čtvrtiny: (13:15), (14:21), (10:20), (8:19).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 5   1 1
Trefil 2   2  
Horák 0 2 : 0 1  
Antonický R. 5   2 1
Bartoš 1 4 : 1 3  
Žondra 4   2  
Kadlčík R. 4   3  
Rafaj 11   2 1
Mertl 5 2 : 1 2  
Kadlčík D. 8   2 2
Hanáček 0   0  
Sitte D. 0   0  
         


Vloženo 27.10 2014