TJ Sokol Podolí - SKB Tišnov 73 : 106

Ač přijel Tišnov jen v pěti přesto si odvezl od špatně hrajících domácích dva body za jednozančnou výhru. Podolí se nedařilo prakticky nic na co sáhlo...

Přes vidinu vítězství se domácím nezadařilo ani potrápit soupeře. Zkušený tým Tišnova sice přijel jen v pěti, ale přesto ovládl celé dění na hřišti. Téměř neomylná střelba z pole a vinikající útočný doskok předváděli tišnovští po celé utkání.

Podolí nasadilo osobní obranu za cílem donutit hosty faulovat a "uběhat je". Tišnov je na tuto situaci již dobře cvičený:) Podolí celou první čtvrtinu zaostávalo za hosty. Díky několika trojkám se nakonec podoslkým hráčům podařilo zkorigovat výsledek na rozdíl pouhých dvou bodů pro hosty.

Tišnov postupně navyšoval svoje vedení. V druhé čtvrtině díky dvěma sériím 12:0 a 8:0 doskočil Tišnov na šestnácti bodový rozdíl. Škoda, že se domácím nedařilo. Přišlo se podívat celkem dost fanoušků, kteří museli odcházet zklamaní. Tišnov o svém vítězství rozhodl již v druhé čtvrtině.

Po změně stran se toho příliš nezměnilo. Podolí stále špatně bránilo a hosté využívali svoji výškovou převahu. Domácí se ještě nebyli schopni trefit z venku. Všechny nadějě na změnu vítěze iniciované ze strany domácích se během třetí čtvrtiny rozplynuly. Tišnov se excelentně prosazoval na útočné polovině a domácí jakoby jen přihliželi.

Poslední čtvrtina byla již vyrovnanější. Tišnov jen hlídal svoje 30ti bodové vedení. Domácí se konečně trefili i z venku, a tak se hra lehce vyrovnala.

Tišnov ukázal jak se chytře hraje basketbal. Díky jeho obrovské výškové převaze jim Podolí neudělalo žádné větší komplikace. Tišnov zaslouženě deklasoval Podolí o 33 bodů.

Čtvrtiny: (23:25), (15:29), (15:31), (20:21).

Foto:
Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 3   0 1
Trefil 2   4  
Antonický R. 12 1 : 0 2 2
Bartoš 16 5 : 4 2  
Žondra 4 2 : 0 3  
Kadlčík R. 2   1  
Rafaj 11 2 : 1 4 2
Pražák M. 0   1  
Mertl 4   3  
Kadlčík D. 17   1 5
Hanáček 2   1  
         


Vloženo 14.10 2014


SKB Tišnov - TJ Sokol Podolí 85 : 76

Po nečekaném vítězství z Blanska odjížděl tým Sokola Podolí na palubovku známého celku Tišnova. Tišnovští hráči mají vždy výškovou převahu a hrají vždy zkušeně.

Zkušenost byla vidět hned v úvodu utkání. Špatná osobní obrana hostů a impotence v útoku znamenala jednoznačný průběh čtvrtiny pro domácí. Během pěti minut Podolí nedalo ani bod. Ovšem neubránili dobře se clonící domácí, kteří měli po pár minutách na kontě již 13 bodů. Ani timeout nepomohl. Po změně obrany se konečně trefil za hosty Bartoš. Bartoše doplnil střídající Antonický, který dal 10 bodů za první čtvrtinu. Hostům se podařilo zkorigovat výsledek na únosných 6 bodů ztráty na domácí.

Druhá čtvrtina byla od začátku vyrovnaná. Druhou čtvrtinu nakonec vyhrálo Podolí o jeden bod. V poločase už tedy domácí vedli o 5 bodů.

Třetí čtvrtinu dobře zahájilo Podolí, kdy se dostalo na rozdíl pouhých dvou bodů. Pak ale přišlo několik chyb Podolí v útoku a obraně. Domácí díky tomu odskočili až na rozdíl 12ti bodů. Před vstupem do poslední čtvrtiny Podolí prohrávalo již o 10 bodů.

V poslední čtvrtině si domácí pak již jen pohlídali svoje vedení. Podolí se dostalo do problémů s fauly(podkošoví hráči) a díky několika chybám na útočné polovině a ještě menší sestavě než obvykle pod košem domácí odskočili opět na 12 bodů. Podolí se podařilo zkorigovat výsledek na dobrých 9 bodů.

Podolí prospělo omlazení v týmu. Po dlouhé době Podolí hrálo basketbal, jako dříve. Díky větší agresivitě na obrané polovině, se podařilo získat několik míčů a jít do rychlého protiútoku. Nejlépe hru podolských mužů shrnul trenér Volena Tišnova: „ Kluci pozor v obraně! Oni pořád driblujou a najednou jsou pod košem sami!“

Doufejme, že se podaří udržet styl hry do dalších utkání, díky tomu i vyhrát více zápasů než v loňské sezóně. Velký impulz do utkání s Tišnove dal Kadlčík D., který alternoval na rozehře a konečně se „trefil“ do koše.

Další utkání odehraje Podolí na domácí palubovce proti nováčkovi soutěže Hluku v sobotu 25.10 a v neděli 26.10 proti celku Uherského brodu.

Čtvrtiny: (25:19), (24:25), (17:12), (19:20).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Trefil 0 2 : 0 5  
Antonický R. 23 4 : 4 3 3
Bartoš 16   3 2
Žondra 4 2 : 2 1  
Kadlčík R. 0   5  
Mertl 2 2 : 0 5  
Kadlčík D. 26 2 : 1 3 3
Hanáček 5 2 : 2 3 1
         


Vloženo 14.10 2014


Informace