BK Vyškov - TJ Sokol Podolí 89 : 59

Nedělní utkání mohlo Podolí zvítězit, i když proti favoritovy. Celek Podolí neměl co v utkání ztratit. První utkání vyhrálo Podolí o 2 body. Bohužel díky několika vlivům dojelo Podolí v nekompletní sestavě. Díky vysílení z předešlého utkání s celkem Tišnova dokázalo držet krok jen do poločasu. Pak hráčům docházeli síly. Toho domácí naplno využili a s přehledem zvítězili.

Úvod utkání byl ze strany hostů špatný. Špatná koncentrace a minimální komunikace v obraně donutila trenéra změnit obranu. Po dlouhé době opět Podolí bránilo osobně. Tato obrana byla mnohem lepší, i když někdy docházelo ke špatnému převzetí hráčů. Podolí již od úvodních minut jen dotahovalo. První čtvrtinu vyhráli domácí o 1 bod.

Podolí s celkem Vyškova drželo krok jen do první poloviny druhé čtvrtiny. Špatnou obranou, zejména hráče Slámy, umožňovali snadné skórování. Ten se celkem snadno uvolňoval přes clony a nájezdy do koše proměňoval. Díky sérii 12:0 si vybudovali 14 ti bodové vedení. To se Podolí do konce čtvrtiny podařilo zkorigovat na rozdíl šesti bodů.

V třetí čtvrtinu zahájili domácí šesti bodovou sérií, na kterou jen težko hosté dokázali odpovědět. Vyškov si postupně navyšoval svoje vedení. Na konci čtvrtiny již vedl o 19 bodů.

V poslední čtvrtině se toho příliš nezměnilo od předchozí části hry. Vyškov dobře bránil a Podolí do ničeho v útoku nepustil. Vyškov každou ztrátu trestal z rychlého protiútoku. Podolští hráči již neměli dostatek sil na to aby se stačili včas vracet. Tečkou za vystoupením byla střela za 3 Valehracha, kterou proměnil v poslední vteřině utkání, a tak zaokrouhlil na konečný 30ti bodový rozdíl. Výhra domácích o 30 bodů je zasloužená.

Další utkání odehraje Podolí na domácí palubovce 3. a 4. Března proti celkům Kroměříže a Uherskéh Brodu.

Čtvrtiny: (17:16), (21:16), (29:16), (22:11).


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Trefil 0 2 : 0 2  
Horák 0   1  
Antonický 11 7 : 7 3  
Bartoš 32 7 : 5 2 3
Kadlčík R. 1 2 : 1 2  
Pražák M. 12 6 : 3 5 1
Valehrach 5 4 : 2 0  
Svoboda P. 8 2 : 0 4  
Mertl 0 2 : 0 4  
Šafář 0   4  


Vloženo 20.2 2012


TJ Sokol Podolí - BK Vyškov 75 : 73

V prvním domácím utkání hostili hráči Podolí soupeře z nedalekého Vyškova. Již v minulé sezóně soubojě těchto celků končili dramatickou koncovkou. Na své si mohli přijít diváci, kdy mohli shlédnout napínavý konec utkání.

Úvod utkání byl opatrný z obou stran. Lépe se dařilo domácím, kteří si postupně vytvořili několika bodový náskok. V osmé minutě první čtvrtiny vedlo Podolí již 18:7. V závěru čtvrtiny zabrali hosté a náskok díky špatné obraně domácích stáhli na konečných 24:21. V této čtvrtině domácí neproměnili 8 trestných hodů.

Druhá čtvrtina byla v celku vyrovnaná. Skóre střídavě narůstalo na obou stranách. Kdyby domácí hráči proměnili další 8 trestných hodů, bylo by o vítězství prakticky rozhodnuto. Domácí ani nepotrestali technickou chybu. O poločase Podolí vedlo 44:41.

V třetí čtvrtině lépe začali domácí, kteří si vypracovali šesti bodové vedení. Vyškov se zvedl na útočné polovině a díky 8 bodové sérii se dostal do vedení. Podolí na tuto šňůru odpovědělo sedmibodovou sérií a dostalo se do vedení. Pak se opět na koně dostali vyškovští hráči. Výsledkem bylo dvoubodové vedení domácích před závěrečnou částí hry.

Domácí zahájili ofenzívu trojkou. To bylo na čas vše ze strany domácích. V té chvíli začali diktovat tempo hry hosté. Ditát se zastavil až po 10 bodech, kdy domácí prohrávali již o 5 bodů. Domácí se nezalekli a pokračovali ve snižování náskoku hostů. Spoustu neproměněných trestných hodů ze strany domácích nevedlo k vyrovnání skóre. V deváté minutě vedli hosté 72:69. Po té nebyl úspěšný hráč Vyškova při trestných hodech. Následně se domácím podařilo proměnit koš ze hry. Hosté již vedli jen o jeden bod. Následoval nepodařený útok hostů, po kterém následoval faul. Domácí oba trestné hody proměnili a tím se dostali do jednobodového vedení. Následně se domácím podařilo ubránit útok hostů. Následoval opět faul, který domácí potrestali 2 trestnými hody. Následoval taktický faul ze strany Podolí, který byl potrestán nesportovní chybou. Naštěstí hosté této šance nevyužili a dokonce ztratili míč před poslední střelou. 2 sekundy do konce domácí již pohlídali míč a neumožnili hostů skórovat.

Toto utkání pro Podolí znamená prémiovou výhru v novém ročníku soutěže OPII. Tristní byla střelba trestných hodů, ze strany domácích, kdy za utkání neproměnili 21 TH.

Čtvrtiny: (24:21), (20:20), (15:16), (16:16).


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Trefil 1 2 : 1 1  
Horák 0   2  
Antonický 16 7 : 4 3 2
Bartoš 13 10 : 7 1  
Rafaj 15 8 : 4 5 3
Svoboda P. 4   2  
Mertl 0   2  
Pražák P. 12 6 : 3 5 1
Šafář 4   4  
Trefil ml. 9 9 : 3 5  


Vloženo 1.11 2011