TJ Sokol Podolí - INMEDIAS Mikulov 79 : 77

Nedělní utkání Podolí odehrálo proti celku z Mikulova. Mikulov přijel jen se šesti hráči a přesto skoro vyhrál. Díky administrativní chybě trenéra Mikulova nemohl sedmý hráč Mikulova nastoupit, jenž dojel dodatečně. Domácí výhráli jen o prsa. V pořadí čtvrtá výhra v soutěži jistě potěšila diváky díky své dramatičnosti a Podolí se nepropadne v tabulky.

První čtvrtinu lépe začali hosté. Rychle se dostali do šesti bodového vedení. Domácí kontrolovali skóre díky dvěma trojkám. Neustálá snaha hostů hrát většinu míčů na podkošové hráče se vyplácela. Domácí měli tradičně problémy s obranou dvoumetrových hráčů Mikulova. Spoustu druhý i třetích střel svazovalo ruce domácím. Na konci čtvrtiny se konečně podařilo domácím prosazovat v útoku. Díky několika jednoduchých košům se dostali do mírného vedení.

V úvodu druhé čtvrtiny se domácí dostali do osmibodového vedení. Následně se Podolí jen těžko prosazovalo v útoku, chybělo něco štěstí, aby bylo proměněno několik střel, které by za příznivých podmínek padlo do koše. To se ovšem nestalo. Koncentrovaně hrající hosté pomalu skóre dorovnali a dostali se do vedení. To vše díky osmi bodové šňůře. O poločase vedl Mikulov o tři body.

Třetí čtvrtina byla také hodně vyrovnaná. Domácím se nepodařilo ohrozit koš hostů z perimetru. Díky střelecky naladěnému Trefilovi ml. se udrželo Podolí stále ve hře. To vše za přispění dobrých přihrávek od spoluhráčů.

Do poslední čtvrtiny vstoupili domácí s osmi bodovým mankem. Podolí se podařilo díky trojkám udržet krok s Mikulovem. Díky Bartošovi a jeho 11-ti bodům se domácí stále drželi na dostřel. V osmé minutě se Podolí dostalo po dlouhé době do vedení. To nevydrželo příliš dlouho. Díky trestným hodům se Mikulov dostal do nejtěsnějšího vedení. Domácí v obraně hojně využívali faulů. Naštěstí se hosté příliš netrefovali. V deváté minutě již opět vedli hosté o dva body. V poslední minutě jedním trestným bodem Pražák P. snížil na rozdíl tří bodů. Na to hosté odpověděli jedním bodem. Následně neomylný Antonický proměnil trojku. Jednobodové vedení hostů ovšem neznamenalo jasnou výhru. Hosté měli díky chybám v obraně ještě 4 trestné hody, z kterých ani jeden neproměnili. Po zisku míče šlo Podolí do útoku. Po vypíchnutém míči domácí vhazovali 4 vteřiny před koncem za koncovou čarou. Vteřinu před koncem byl při střele za 3 body faulován Antonický, který zachoval chladnou hlavu a proměnil všechny 3 trestné hody. Hosté od toho okamžiku již dohrávali jen ve 4 hráčích. Naštěstí nepřišel faul domácích, kteří šťastně vyhráli.

Domácí si připsali do konečné tabulky 4 výhru. Výhra to byla vybojovaná, než by se hrál pěkný basket. Vzhledem k překvapivým výsledkům tohoto kola zůstali domácí na osmém místě, kdy se stejným počtem bodů je před nimi právě Mikulov. Škoda jen zranění podolského ústředního rozehrávače. Další kolo odjedou hráči Podolí do Tišnova a Vyškova.

Čtvrtiny: (22:18), (12:19), (15:17), (30:23).


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Trefil 2 2 : 0 3  
Horák 0   4  
Antonický 43 10 : 10 2 7
Bartoš 12 1 : 1 3 3
Kadlčík 0   0  
Rafaj 3 2 : 1 3  
Pražák M. 0   3  
Trefil ml. 12 3 : 2 5  
Mertl 0   1  
Pražák P. 7 4 : 3 5  


Vloženo 23.1 2012


INMEDIAS Mikulov - TJ Sokol Podolí 60 : 49

Prní utkání nového ročníku soutěže OP II odehrály hráči Podolí proti nováčkovi soutěže Mikulovu. Soupeř nebyl žádným neznámým celkem. Podolí s celkem Mikulova soupeřilo v nižší soutěži několik sezón.

Úvod utkání patřil hráčům Mikulova, kdy se prosazoval nejvíce hráč č. 6 V. Zich. Podolí se podařilo během několika chvil dorovnat a dokonce se dostat do vedení. První čtvrtinu vyhrálo Podolí v poměru 17:10. V úvodu druhé čtrvtiny se podařilo Podolí ještě náskok navýšit na 11 bodů, avšak ani to nestačilo na konečné vítězství. Podolí se přestalo dařit v útoku a začali se prosazovat domácí. Od šesté minuty se hra trochu vyrovnala a pokračovalo narůstání bodů na obou stranách. Skóre o poločase bylo 26:29 ve prospěch hostů. Již tradičně Podolí pohořelo v třetí čtvrtině. Bezmoc v útoku a špatná obrana dovolila domácím převzít oteže nad výsledkem tohoto utkání. Podolí čtvrtinu prohrálo v poměru 5:20. To znamenalo vedení Mikulova již o 12 bodů. V poslední čtvrtině se Podolí pokusilo zvrat, avšak na vítězi to nic nezměnilo. Podolí se dostalo dokonce na rozdíl pouhých 6 bodů. V ten okamžik domácí zabrali a pohlídali si vítězství až do konce utkání.

První letošní utkání Podolí prohrálo.Ani diváci si nepřišli na své. Bylo vidět, že se jedná o úvodní utkání plné nepřesností jak na straně domácích, tak na straně hostů. Je pravdou, že tým Podolí nebyl kompletní, ale nejde se na to vymlouvat. Je nutné pokračovat v tréninkovém snažení a k tréninkům přistupovat s větší zodpovědností.

Čtvrtiny: (10:17), (16:12), (20:5), (14:15).


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Svoboda 0   0  
Trefil 2   2  
Horák 2 2 : 2 2  
Antonický 18 6 : 6 3 2
Bartoš 8 8 : 4 3  
Kadlčík 0   1  
Pražák M. 2   1  
Svoboda P. 4   2  
Trefil ml. 1 3 : 1 4  
Mertl 2   0  
Pražák P. 10 8 : 2 5  
Šafář 0   2  


Vloženo 18.10 2011