Slavia Kroměříž B - TJ Sokol Podolí 54 : 46

Ani v nedělním utkání se podolským hráčům nedařilo. Při velmi pomalém utkání domácí obhájili palubovku. Podolí mělo hlavně problém s proměňováním příležitostí z těsné blízkosti koše. Podolí tak zakončilo sezónu 2017/2018 prohrou.

Po nepovedeném utkání se Znojmem se podolským nepodařilo o moc více utkání v Kroměříži. Kroměříž od úvodních minut měla více ze hry. Podolí se opět trápilo v zakončování a nevyužívalo vyložených šancí. Basketbal byl pomalý, který Podolí vůbec nevyhovuje. Trenérovi se nepodařilo vybudit hráče k větší bojovnosti a zrychlení hry. Kroměříž si do poločasu vybudovala 4 bodový náskok.

Po změně stran začali domácí náporem a díky sérii 11:0 si vybudovali již 15ti bodové vedení. Podolí se naštěstí vzpamatovalo a hru trochu vyrovnalo. Bohužel se v tomto utkání trápil střelecky i Bartoš a Podolí mělo problémy se skórováním. Postupně všem hráčům vyprchala bojovnost a chuť hrát až na Hrabce, který příkladně bojoval a stal se s Bartošem nejlepším střelcem zápasu ze strany hostů.

Kroměříž zaslouženě zvítězila před celkem početnou návštěvou včetně divácké návštěvy z Vyškova.

Podolí tímto utkání ukončilo více méně neúspěšnou sezónu 2017/2018. Podolí prohrálo v této sezóně smolně v 5 ti utkáních o pár bodů a v jednom zaslouženě. Hráče jistě zamrzí prohra o 5 bodů z Vyškova, kde Vyškov nebyl lepším týmem; prohra ve Velkém Meziříčí o 4 body, domácí utkání s Kroměříží, které Podolí ztratilo až v chybné koncovka a v prodloužení již byla Kromeříž lepším týmem. Nejde zapomenout na domácí prohru s Černými Poli o tři body, kdy se dal tento tým porazit a nakonec zpackané utkání ve Znojmě. Díky těmto prohrám se Podolí bude krčit na konci tabulky OPII a soutěež uzavře na 6 místě a jen díky lepším vzájemným utkání. V ročníku 2017/2018 soutěžilo v OPII jen 8 týmů.

Po takovýchto výsledcích bude nutné na příští sezónu více pracovat a udělat nějaké změny v motivaci hráčů a v tréninkových jednotkách.

Foto:

Čtvrtiny: (15:12), (12:11), (20:12), (7:11).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Hlaváček P. 4 2 : 0 2  
Svoboda J. 2 1 : 0 0  
Trefil V. 0   0  
Bartoš P. 11 3 : 2 2 1
Sitte M. 0   2  
Rafaj J. 2 6 : 2 5  
Mertl P. 4 3 : 2 3  
Hrabec M. 11 2 : 0 1 1
Naiman J. 4   0  
Sitte D. 8 7 : 5 2 1
         


Vloženo 6.3. 2018


TJ Sokol Podolí - Slavia Kroměříž B 80 : 85 pp

Divácky atraktivní utkání bylo ke shlédnutí v Podolí. Premiérové představení domácích Sokolů se příliš nepodařilo. Kroměříž vyhrála v prodloužení o pět bodů.

Domácí nezačali vůbec špatně. Hosté se příliš nedostávali k zakončení, domácí je často faulovali a připisovali si body z trestných hodů. Podolí vyhrálo první čtvrtinu o 4 body.

V druhé čtvrtině Kroměříž rychle vyrovnala a dostala se do vedení. Podolským hráčům se podařilo vyrovnat až v závěru čtvrtiny. Do druhého poločasu se nastupovalo za vyrovnaného stavu.

V třetí čtvrtina se domácím velice podařila. Díky dobré střelbě z velké vzdálenosti si Podolí vypracovalo až devíti bodový náskok. Ovšem hře domácích chyběl pohyb na útočné polovině a hráči se často stavěli do role jeden proti pěti.

Čtvrtá čtvrtina se domácím příliš nepovedla. Trápení v útoku pokračovalo a díky chybě trenéra hořela i obrana. Pohyblivý hráči z Kroměříže dělali velké problémy domácí obraně. V této čtvrtině se vyfaulovalo několik domácích hráčů ze základní sestavy. hosté hlavně díky Šindlerovi stáhli náskok domácích. Útok podolských hráčů byl v závěrečných minutách hodně individualistický a statický.Bartoš v závěrečných minutách neměl jistou ruku při střelbě trestných hodů a hosté toho využili a pár vteřin před koncem vedli o dva body. Domácím se díky kombinaci podařilo skóre vyrovnat a utkání šlo do prodloužení.

V prodloužení byli hostující hráči o hodně aktivnější. Dali první koš, který kontroloval Bartoš, avšak to bylo na pár minut vše ze stany domácích. Pak taktovku na hřišti převzal hostující Kostiha a díky jeho šesti bodům se Kroměříž dostala do vedení. Na jeho body odpověděl jen Sitte D. a už nic nezměnil na výhře Kroměříže.

Kroměřížští hráči chtěli vítězství více než domácí. Pozitivum bylo, že si hráči z lavičky vyzkoušeli hrát pod tlakem jaký byl při závěrečných minutách a v prodloužení.

Čtvrtiny: (15:11), (16:20), (25:16), (15:24).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Hlaváček P. 0   1  
Bartoš P. 21 9 : 3 5 2
Sitte M. 0   0  
Rafaj J. 4 1 : 0 5  
Mertl P. 2 2 : 0 2  
Kadlčík D. 7 2 : 1 5  
Zemek F. 9 3 : 1 3  
Hrabec M. 6 1 : 0 2  
Naiman J. 12 6 : 4 1  
Sitte D. 19 5 : 5 4 4
         


Vloženo 5.12. 2017