Svatomartinský turnaj 2017

12.11. 2017

Byl tentokrát pořádán pro kategorii U11. Zúčastnili se tradiční soupeři BK Vinohrady Brno, BA Tatran Kohoutovice a Snakes Ostrava. S tímto týmem jsme se potkali na začátku sezony v Olomouci. Díky serióznímu jednání jejich trenérky Kleinové se uskutečnila jejich návštěva u nás. Po Rokycanech to byl druhý tým z tak velké vzdálenosti, který hrál v naší sokolovně. Nesmíme však zapomenout francouzský tým z AY sur Moselle.

Opět nehrajeme kompletní. Nehraje největší hvězda Jeschke a Kalousek. Do týmu jsou poprvé zařazeny dívky z přípravky Venda Vlachová a Kája Hasalová. Pískali rozhodčí Křápek a Reichl. Dětem nic nedarovali. Musely si sundat náramky a náušnice. Za což jim patří velký dík.

Utkání s Vinohrady nebylo jednoduché. Hoši se celkem trápili, i když Hůrka dal několik úžasných košů. Vývoj utkání otočily dívky. Dostálová opět nehrála v pohodě a Kristýna Valehrachová zkazila několik vyložených šancí. Pavlíková byla dobrá. Sklenářová poprvé hrála na takové akci a bojovala srdnatě. Druhé utkání s Kohoutovicemi znovu ukázalo, že na ně letos nemáme. Opět špatná osobní obrana a útočná hra bez přihrávky jeden proti všem je špatná.

Pak přišly na řadu basketbalové dovednosti, kterým jsme se dlouhodobě věnovali. Trestňáky začala Terezka Valehrachová a nutno říci, že fantasticky. Dala sedm pokusů, což byl její rekord. Kristýna Valehrachová přidala ještě pět pokusů a pak to již byla tragédie. Bára jen jeden a Viktor dva. I přesto jsme těsně vyhráli. Měl být nominován Jelínek. Královská disciplína nebyla bez chyb. Dva neúspěšné dvojtakty Terky a Báry soutěž pěkně zdramatizovaly. Štěstí však stálo při nás. S průměrným časem jsme i tuto soutěž vyhráli. Poslední naše utkání s Ostravou již bylo poklidné. Opět jsme se dostali přes 40 bodů, což bylo pěkné.

V soutěži pěti nejlepších střelců se zaskvěla Kristýna Valehrachová, která byla o dva body druhá.

Turnaj proběhl v přátelské atmosféře. Díky sponzorům byla tradiční husa a pro trenéry víno. Děti dostaly spoustu cen a doufejme, že turnaj měl pozitivní vliv na další průběh mistrovské soutěže.

Foto:


Výsledky zápasů: Skóre:
TJ Sokol Podolí - BK Vinohrady Brno 51 : 36
BA Tatran Kohoutovice - Snakes Ostrava 43 : 16
BK Vinohrady Brno - Snakes Ostrava 21 : 39
TJ Sokol Podolí - BA Tatran Kohoutovice 24 : 55
BK Vinohrady Brno - BA Tatran Kohoutovice 14 : 79
TJ Sokol Podolí - Snakes Ostrava 41 : 21
   
Pořadí týmů: Skóre: Body:
1. BA Tatran Kohoutovice 177 : 54 6 bodů
2. TJ Sokol Podolí 116 : 113 5 bodů
3. Snakes Ostrava 77 : 105 4 body
4. BK Vinohrady Brno 71 : 169 3 body
     

Dovednostní soutěže:

Střelba 4 x 10 T.H.:  
#. Tým: T.H.
1. TJ Sokol Podolí 15
2. BA Tatran Kohoutovice 14
3. Snakes Ostrava 12
4. BK Vinohrady Brno 11
   
Královská disciplína.  
Tým: Čas [m:s]
1. TJ Sokol Podolí 1:12
2. BA Tatran Kohoutovice 1:15
3. Snakes Ostrava 2:00
4. BK Vinohrady Brno 2:18
   

Pět nejlepších střelců turnaje:

# Jméno: Body: Tým:
1. Rotrekl Tomáš 38 Kohoutovice
2. Valehrachová Kristýna 36 Podolí
3. Vyskočil T. 36 Břeclav
4. Procházka T 28 Vinohrady
5. Blažek D. 28 Podolí
       

Vloženo 26.11. 2017



Informace