Májový turnaj miniků v Podolí

8.5.2016, Podolí

Také druhý turnaj, pořádaný 8. května 2016, byl součástí oslav 70. výročí založení basketbalového oddílu T.J. Sokol Podolí .

Májový turnaj minižáků ukončil éru družstva v této kategorii, kdy hráči a hráčky hrají na snížené koše s míčem velikosti č. 5.

Letošní turnaj byl zajímavý tím, že se pořadatelskému oddílu podařilo zajistit účast družstva z Bratislavy a díky tomu mohl být nazván honosně Mezinárodní májový turnaj miniků.

Netradičně se nejdříve zmíníme o výsledcích soutěží v basketbalových dovednostech. Basketbalové dovednosti samozřejmě domácí trénovali a z výsledků pak trenér určil nominaci. Nominovaná Ilona Kynclová se turnaje nezúčastnila a nahradila ji Natálie Jeschke. Trestné hody (10 pokusů) byly na straně domácích propadákem bratrů Ježových, kdy se Vojta netrefil ani jednou a Marek jenom dvakrát. Naštěstí se dařilo Adamu Vágnerovi, který v rozstřelu s týmem Břeclavi získal 3. místo. Královskou disciplínu (dvojtakty) vyhrálo Podolí. Byla znát příprava podolských hráčů a hráček. Patrik Halm se jednou netrefil, ale i tak Podolí suverénně zvítězilo.

Turnaj se hrál za velké převahy týmu Vinohrad. Ten přijel poprvé s novou trenérkou Slávkou Chlupovou, která dříve působila v Žabovřeskách. Podolí s Vinohrady prohrálo o jedenáct bodů. Hlavní opory domácích Jakub Vlach, Vojta a Marek Ježovi se nedokázaly prosadit. Překvapivě byl střelecky úspěšný Eda Martínek, který potom už tento výkon nezopakoval. Patrik Halm hrál svůj typický zbrklý basketbal plný pádů a špatných přihrávek, přesto byl v tomto utkání nejlepším střelcem celku Podolí.

V utkání s Bratislavou domácí výrazně zaostali. Později se ale ukázalo, že tým BSC Bratislava je na Slovensku špičkovým týmem.

Poslední zápas Podolí s Břeclaví byl zápas o všechno. Konečně se rozehrál Šimon Hanáček a Adam Vágner, ostatní zahráli průměr. Herně se Podolí turnaj příliš nevydařil. Pokud stejný tým chce hrát příští sezónu mistrovská utkání, musí všichni ještě pilně trénovat.

Turnaj hojně navštívili rodiče, téměř každé podolské dítě mělo alespoň na chvilku jednoho z nich v hledišti. A dokonce jedna hráčka, Natálka Jeschke, upekla s babičkou dort jako cenu Fair Play (tým s nejméně fauly). Za to patří jí a její babičce velký dík.

Pavel Rafaj


Výsledky zápasů: Skóre:
TJ Sokol Podolí - SK Vinohrady Brno 33 : 44
Lokomotiva Břeclav - BSC Bratislava 22 : 86
Lokomotiva Břeclav - SK Vinohrady Brno 15 : 94
TJ Sokol Podolí - BSC Bratislava 15 : 54
SK Vinohrady Brno - BSC Bratislava 50 : 45
TJ Sokol Podolí - Lokomotiva Břeclav 42 : 26
   
Pořadí týmů: Skóre: Body:
1. SK Vinohrady Brno 188 : 93 6 bodů
2. BSC Bratislava 185 : 87 5 bodů
3. TJ Sokol Podolí 90 : 124 4 body
4. Lokomotiva Břeclav 63 : 222 3 body
     

Dovednostní soutěže:

Střelba 4 x 10 T.H.:  
#. Tým: T.H.
1. Lokomotiva Břeclav 23
2. BSC Bratislava 21
3. TJ Sokol Podolí 13/7
4. SK Vinohrady Brno 13/4
   
Královská disciplína.  
Tým: Čas [m:s]
1. TJ Sokol Podolí 1:06
2. Lokomotiva Břeclav 1:13
3. BSC Bratislava 1:18
4. SK Vinohrady Brno 1:21
   

Vloženo 15.8 2016